Lilypie First Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Ahad, 9 November 2008

songeh.

1. What are you wearing?
bikini ehehe tpoo kurung lar kat ofis tudung lagi..

2. What did you do last night?
umah maklong men ngan ayam goreng.

3. Favorite Memory with significant other?
mase dok ostel urggh best

4. Last gift received?
cincin dari sayang =)

5. Describe the last picture you were in?
ngan baby ayam goreng nyumnyumm

6. Last thing you ate?
meehonn goreng

7. Last thing you drank?
teh o es limau

8. What kind of underwear are you wearing?
erkk..rahsia..gatal!

9. What was your best vacation?
genting =) eheheh

10. What are you most looking forward to in the next vacation?
johor ehehehe tunggu kamii ye johor ekekek

11. What is happening around you?
student ngah kene bebel ngan boss aku ..
kesiannn

12. What is your shoe size?
4 tapi 3 pun aku muat eheeh

13 Last event you dressed up for?
malam penghargaan staff

14. What is the most cheap thing you bought?
gule2 20sen

15. What is the most expensive thing you have on right now?
jam kot yg kadang2 ilang pastu dtg balik ehehe mmg jam ni milik aku lar.

16. What is your favorite smell?
bau Kekasih aku. arrgghh rindu.

17. Is there something you really want to buy right now?
seluar jean =) kejap lagi nak g beli dah ehehehe

18. What are your nicknames?
fasya

19. What are your plans for today?
jumpe sidia =)

20. Describe your friendster picture.
gmbr raye.

21. Describe your myspace picture.
bersama kekaseh ku eheheh

22. Describe your facebook picture.
kosong

23. What did you do last weekend?
bersama keluarga tercinta hihihi

24. Favorite brand of clothes?
pakai saja apa yg sesuai dan selesa.

25. What is your ringtone?
tegan&sara=fix you up

Khamis, 6 November 2008

doa buka 12 pintu


ini doa cepat jodoh kate DR FADZILAH KAMSAH =)


selamat mencuba.

Jumaat, 31 Oktober 2008

berbucu-bucu.

aku buka blog fynn jamal pagi tadi tibe-tibe aku mcm berkenan dgn satu ayat ni.

die ckp.
"aku lebih selesa dia tidak dikenali. sudah serik dengan sundal2 di luar sana yang gemar menyegikan cinta. pantang lihat orang bahagia."

MENYEGIKAN CINTA

hah aku kenal perempuan seperti ini.





sgt biadapkan??

sanggup jadi yg ke2


ahahahahah




**Bahlul!

Khamis, 30 Oktober 2008

terima kasih.

terima kasih tuhan.



beri aku kesempatan mengenali erti bahagia.

dijaga orang,
dirindu orang,
dikasih orang,
dirisau orang,


andai bisa aku gambar kan bagaimana perasaan aku sekarang..

bisa terbang segala debu-debu angin mesir tu sampai depan pintu rumah aku.
=)






sangat2 bahagia tuhan..







p/s: terima kasih syg.

Selasa, 28 Oktober 2008

harga sebuah bahagia.

sakit

nah amik kau.

2- 3 hari ni kau happy sgt kan.

arini amik kau cash die bayar.

upah bahagia kau tuk beberape minggu ni.


**aku didalam bilik sambil memegang sijil anugerah doktor alfie(aish makin tua makin hensem doktor ni ehehe)

dlm sijil ni ade tulis


saya mengesahkan telah memeriksa cik FAISYARIZA BT. RALMAN AMIR

no kad pengenalan 850127-10-5194 dari yang berkenaan.


  • beliau didapati tidak sihat untuk bertugas pada 28/10/2008 hingga 29/10/2008 (2har)

  • beliau dikehendaki untuk datang semula pada pemeriksaan yg berikutnya.

diagnosis : acute costa-chondrilis.


****aku pun tak faham ape sakit aku tapi if aku bersuara kuat or gelak or tarik nafas dlm2 dada aku akan sakit kendian cam tegak semua bulu roma..pelikkan?yg aku dengar satu je yg aku faham sikit2 radang paru2 tapi tak serius.


ape tu radang paru2??? cam aram aku pun tak tau tu ape..


tapi skrg aku tidak dibenarkan mandi malam =((( busuk lar aku ..


hhuhuhu


en.munyet tu pun tak bg aku mandi malam die kate basuh muke je =((


tdo ngan lalat lar aku lepas ni =(((


cam aku selalu pegang lar


tuhan akan selit pahit dlm makanan manis yg ari2 kita makan kan?


=)


dugaan sekecil ni aku terima seredha2nye.


even aku tak faham aku sakit ape ahahaha


p/s=sayang aku comel jeles tak?ekekkee

Isnin, 29 September 2008

raya suram part 1.

esok raye.
selalunya keluarga aku seminggu sebelum tu sebuk shopping sane sini belikan mak&abah(atok nenek aku ni) semua2 sedare mare hadiah hari raya..
2 or 3 hari sebelum raye mak mean nenek aku dah sebuk buat kueh.dahramai yg baalik kemas2 rumah mak tu..
tukar langsir tukar kapet..aku pun selalunye dah balik 2-3 hari sebelum raye..
kumpul ngan sepupu2 canang2 1 kampung... lepak2 bawah pokok(menyorok sbnrnye malas buat keje ahahah) pasang pelita ni 7 hari seblum raye.. mlm2 men mercun jgn kate nak dekat raye mase nak masuk puase dah putih2 lantai abah aku cucuhkan bunga api tulis2 name ahahaha kuning kuncuplar daun2 pkok abah kene bunga api ahahaha..

tapi tu raye-raye sebelum ni.....

raye tahun ni semua cam takde semangat raye..
tahun ni lain.pepagi selalunye kumpul ramai salam2+gelak+kumpul duet raye ..
tapi kali ni pepagi lepas sembahyang mungkin kiteorg semua terus gerak g kubur kuala selangor.. lawat kubur arwah tok su..rase mcm baru je semalam aku peluk cium dengan arwah.usik die sampai keluar muke mengigit die punye lar die geram..arwaH toksu ialah seorg sleepy beauty semua care tido pun die boleh tido dengan lena.berdiri,duduk,memasak,dlm kete,termenung pun boleh tido..die letih.aku tau die letih mane taknye.. tdo pukul 1 lebih bangun pukul 4 pgi hari-hari macam tu..semate-mate nak menjual nasi lemak yg mmg tak menguntungkan die langsung ..nasi lemak sehengget(mane nak cari sehengget skrg?) jual kate tepi jln rumah die tu..
if org beli satu or dua sure die bagi extra 1 or 2 nasi lemak lagi kate nye tak cukup ni nenek sedekah..if ade yg die kenal lau lalang dipanggilnye suruh amik nasi lemak siap untuk anak2 org tu sekali die bungkuskan..ni aku dengar mase kat kubur pakcik yg selalu lalu lalang kat rumah die ceritakan yg arwah sebenarnye niat nak bersedekah..semua org suke nasi lemak die ikan bilis yg diblender.tak terlalu pedas then ade secret resipi die yg hanya emak(nenek) je tau selame ni tapi pada hari terakhir die baru die bercerita.. hurmm...itu salah satu tanda mungkin..
raye kali ni takde lagi nasi lemak telur gulung2 ='( hilang salah satu rutin aku setiap tahun.. ='( urrhhggg eca rindu atok .... maafkan eca atok..



****sebak... to be continue

masih keje di esoknye raye

uh eh uh eh..
penat nnye sgt2..
2minggu kebelakangan ni aku bz buat kek & kueh..
wahh penaatttt..
teringat kelmarin kuih chocoball aku jadii kuih batubata yg keras baling dinding pun tak pecah kuih tu ahahaha dah lar nak cabutkan dr bekas pembakar pun tak boleh bising ibu ahahahah..
tak nak aku buat resipi sendiri lagi..
semalam buat kuih coklatchip yg pekat&ranggup separuh aku dah makan dulu..ahahaha sambil buat sambil makan nyujmnyumnyum.. camne nak pakai kebaye besok??
ahahaha

2-3 minggu ni aku ok.
takde sedih2 =)
(tpoo mlm td nangis rindu tu sape??)
happy jer tak pk ape..
cume sometimes sunyi lar..
sampai ade satu hari tu bile semua org bz keluar ngan bf&scandal memasing ..
huhuuhuhu buat aku rase nak ade bf sgt2.. sure tak sunyi..
hurm aku bukan memilih cuma rase belum suke sape2..
aku tak nak jadi mcm dulu konon2 lepas couple boleh suke die ..kesian org tu..maaf ye awak =(
sumpah tak berniat pun nak memainkan sape2..aku dah sound awal2 tapi die yg degil so bukan salah aku kan?
aarrgghh biar lar.. aku sendiri pun takde mase nak keluar ngan kengkawan..
aku suke diri aku yg sekrang =)
yg aman damai..yg tidak risau2.tidak terlalu sakit rindu..
aku redha..sgt2 redha..
if ade jodoh aku tak kemane..
tapi akan sentiasa berusaha =)
moga tuhan jodohkan aku dengan kekaseh yg baik hati =) mcm lagu munajat cinta=dewa.

raye esok =]
tapi cam tak se excited mcm dulu lar..
tak tau lar kenape maybe cuz dah besar semangat raye tu makin kurang =)
barang pun banyak tak beli..
huhuhu


kepada semua yg terbace =)



saye ucapkan selamat hari raye maaf zahir& batin

Ahad, 14 September 2008

kenyataan.

disini aku ingin kongsikan 2 kenyataan yang kadangkala kita taknak fikir pun..

kenyataan 1: orang yang bersama anda ketika ini mungkin bukanlah orang yang benar2 anda sayangi.

kenyataan 2: terdapat orang yang tahu dia tidak dapat bersama kamu ketika ini tetapi masih menyayangi kamu sepenuhhatinya, fikirkanlah.


p/s dan aku skrg berada didalam kenyataan 2... hurmm sakit nyer......

nice stupid playground-bedroom window.

Nice Stupid Playground-Bedroom Window

All alone in my room..
Sitting in the afternoon..
All i heard is those sad,sad..
Listen to what the said..
From the room window door..
Ordinary day...(3x)
Ordinary..
C/oLittle by little..
Thats she wants it all..
About you..
If you find me..
Im over,over you..
Lying down on my bed..
As the day seem so sad..
Wishing on the sunshine..
Come and take me now..
From the room window door..

lagu ni pemberian dari seseorang yang ku panggil sahabat =) hencek razak.
die men gitar sambil nyanyi =) mase tu supersaver punye zaman so ape lagi cam beruk lar men super saver ahahaha
mase ni aku ngah sedih ehehe die melayan so aku pun layan lar.
thanked hencek razak anda sahabat terbahek saye =)

Sabtu, 13 September 2008

syaiwan semangat.

kenape syaiwan?
ahahah hanya yg berada didalam kereta ketika diputrajaya je tau..
bongok.nye pemberi name eheheh.....



waahhhh arini daku rase mahu jadi baru.
mean semangat baru yg diberi nama syaiwan itu.
=)

kepada hencek razak sahabat saya =)
terima kasih diatas segala kata-kata dorongan yang diberi.
tidak pernah jemu hencek mendengar..
tentang permasaalahan yang sama.
sedangkan hencek&saya sedia tahu akan sakitnye saya tiap kalinye nanti.
hencek tahu saya degil mahu sakit itu..
saya kata konon saya kuat ..
saya kata saya okay tapi hencek tahu saya tipu..
hencek dengan pakse hati terima&sokong apa saja keputusan saya =(
hencek kata asalkan saya bahagia.asalakn saya happy.hencek terus memberi semangat tapi masih mengingatkan saya supaya bersedia dengan apa pun perasaan selepas itu.
tidak seperti yang laen..menolak,mempersoalkan keputusan saya tanpa fikir hati saya.
bila saya bahagia berkongsi cerita ttg perasaan bahagia ini..mereka mencebik bibir memaling muka mereka merasakan takkan lama hurm..tidak ada rasa hormat tentang perasaan saya..inikan perasaan saya kenapa perlu mereka runtuhkan seperti meludah hati saya huh begitu sekali sakitnye saya rase setiap kali mereka begitu hurmm..
bila saya jatuh bila saya sakit kembali ..bila kebahagian itu tidak lagi digengam oleh saya..
lihat kawan-kawan saya bertepuk tangan kerana mereka rasa meraka menang.kerana mereka rasa mereka betul.
dan mereka rasa saya bodoh menerima sakit berulang-ulang kali..begini kah kawan?
berlainan dengan hencek ='(
meminjamkan bahu.menjadi telinga,
mendengar dengan penuh tumpu seperti baru pertama kali saya bermasaalah begini.
begitu berhati-hati menasihati saya supaya saya tidak lagi terlalu kecewa supaya tidak lagi saya rasa tak berguna supaya saya tidak terasa yang saya tidak tersilap..
hencek tidak pernah jemu mengambil tahu..bagaimana saya,gembirakah saya.
jika saya tidak didalam zon yang hencek kehendaki.hencek akan sentiasa ada untuk saya.

terima kasih hencek =)
hencek sahabat saya=)
sahabat terbahek yang pernah saya miliki =)
hencek suntik satu semangat kepada saya =)

saya harap saya kekal dengan semangat itu insyaallah ..


doakan saya ya hencek razak aka wan boloq =)

Selasa, 9 September 2008

tidak sedih.

tapi knape airmta ni mengalir.......



dem.

aku rindu die.rindu sangat sangat akan die tuhan..


tiba-tiba kau kejam dengan aku.


terima kasih sayang.

Isnin, 8 September 2008

dem fak yu.

kenapa mudah berubah?


qeqaseh,
sahabat,
saudara,

hari mereka lain esok lusa mereka suda laen.

**kerna mereka manusia..seperti kau..
faham?.

Jumaat, 5 September 2008

insyaallah.

ya Allah ya tuhan ku.

aku mohon kepadamu.

cekalkan hatiku.
tabahkan jiwaku.
bakarkan semangatku.


untuk terus mencari jalan supaya dekat kepadamu..


ya Allah ya tuhanku....


amin.


p/s: yaty nanti ngaji sesame eh =) luf u.

batu.

pedulik.

mungkin hati awak tuhan jadikan dari batu.
terlalu keras.
terlalu tidak kasihan.
hurmmmmm.........

saye disini demam panas suda masuk hari ke 4.....
rase nak tercabut hidung.rase longgar semua sendi hurmmmm.......
saye beritahu awak awak masih begitu senyap disana...
awak tak kasihan ke awak dengan kekaseh awak ini????
kenapa awak begitu kejam......
apa silap saya buat awak tak memperdulikan saya berhari-hari......
ditelifon tak diangkat .
di mesej tak dibalas..
suda mahu putus urat kepala memikirkan apa silap saya lagi kali ini awak........



jika takdir tuhan cabut nyawa saya malam ni.......
awak masih dengan hati batu awak itu kah?..








saya sakit..
sgt sgt perlukan awak....

Jumaat, 8 Ogos 2008

no clue.

ermm... dah lame aku tak tulis blog..
sepanjang tu jugak aku alami macam2 perasaan.
yg best.
yg tak best.

yg buat aku nangis.
yg buat aku ketawa menangis.

yang buat aku sedikit mula percaya.
dan yang buat aku hilang sikit percaya..

hurm susah nak jadi perempuan macam aku..
anak sulung dr 2 adik beradik..
semua harap dengar pasal kawen2 aku ni.
hurm letih.
sgt letih perasaan aku ni..
risau kan aku.............
takkan kita mesti kawen cuz umur?
i`m 23years..
aku masak tak tau.
kemas rumah tak tau.
hidup bersepah2.
semua nyer kelamkabut lagi.........
hurm paling penting jiwa aku ni tak bersedia lagi.......
i do have a boyfriend but for sure he didn`t prepare yet..
perlu ke kite kawen cuz skrg cuz kite org seterusnye dlm family besar tu patut kawen.??
sbb sepupu2 aku baik laki or perempuan yg atas2 aku semua dah kawen..

hurmmmmm....... aku penat nak layan nenek2 aku makcik2 ku yg nak crk2kan jodoh..
hurmm macam aku terdesak sgt dieorg buat.......
hati aku ni dieorg tak pk ke??
dieorg tak pk ke ape yg dieorg ckp2 selame ni buat aku kecik ati??
ye aku mmg nak kawen.tapi bukan skrg or waktu terdekat ni..
cuz pintu hati ni belum terbuka...
aku yakin sgt skrg bukan waktunye..
hurmmmmmmm.....................
kadang2 rase nak lari..
tinggal semua yg sebuk2 dlm life aku ni..
kenape??kalau kawen lambat..aku ni memalukan family ke???????
laen org laen jiwanya kan??
aku cume skrg sdg serabut..

















kawen........


hurm...

Jumaat, 11 Julai 2008

..

titik ini. kan ku tanda pekat2.

bagi pengajaran untuk aku masa akan datang.

Khamis, 10 Julai 2008

mengeraskan hati.


semalam tadi.......
dengan rasa kosong ini...
aku lepaskan kau pergi...

tiada lagi aku merayu-rayu..
meminta-minta seperti selalu..
tiada lagi kata-kata rajuk yang ingin dipujuk..
tiada lagi sindirsembilu dalam wasiatku..
untuk kamu..
seperti selalu yang aku lakukan..
meninggalkan kata-kata yang terkesan..
bagi kamu rasa bersalah..
tiap kali kamu mahu pergi dari aku..

perpisahan kali ini..
bukan lagi rasa marah..
kecewa seperti diperbodoh-bodohkan..
mahu menjerit sekelian alam..
memaki hamun nasib diri...

tidak lagi perasaan itu aku lalui..
setelah beberapa kali..
kita tempuh saat ini..

pasti kamu hairan kan?
kenapa aku begitu tenang..

yang keluar..
hanya kata-kata manis dari hati..
rasa-rasa indah yang pernah kita alami..
tentang kehidupan kamu..
yang akan ketiadaan aku lagi..
cuba merendam hati untuk memahami ..
dan menerima hakikat ini..
siapa aku untuk mempersoalkan..
tentang jalan takdir hubungan kita..
DIA yg maha mengetahui .. maha adil..
jadi layakkah aku untuk bertanya?
DIA yang memusingkan seluruh alam ini..
DIA yang memberikan rasa ini..
DIA maha adil..
kerna pernah memberi kita rasa ..
suke cinta rindu dan gembira ..
bila bersama..
kadangkale die menguji kita..
mahu lihat kita redha atau tidak ketentuanNYA..
dengan memberi sedikit rase
sedih sakit kecewa dan hampa..
aku percaya ini adalah salah satu ujian NYA..
aku mudah lupa..aku selalu terlupa..
betapa hinanya aku..betapa kejinya aku..
meminta-minta dariNYA ketabahan hati..
ketika rase sedih.kecewa dan hampa itu datang..
baru aku cari DIA..
setelah aku lupa DIA semasa aku gembira..

jadi layakkah aku soalkan?

mungkin ini jalan takdir kita..
setelah beberapa kali kita cuba..
bertahan dan cuba bertahan..

lari dari kenyataan hidup..
tentang pelbagai perbezaan..
mencipta alasan yang tak relevan..
untuk terus kita bertahan..

kamu kata kamu harus pergi..
kerana dirisendiri tak terjaga..
bagaimana mahu menjaga aku..
**klo aku kate aku tak kesah?
**klo aku kata aku tak perlu kau jaga cuma duduk sini setia cintakan aku cukup..
**aishhh..aku pasti kau takkan mahu..lelaki seperti kamu suka perpandangan jauh..
**memeningkan kepala awal2..kamu baru mahu bangun.aku tau.aku sanggup tunggu.
**tapi kamu masih kata benda yang sama..takut aku kecewa nanti..
**kecewa aku yg kamu pikirkan..jadi kamu?aku tahu kamu kecewa.aku benci kamu simpan begitu..
**kita masih ditahap ini cuma jalani saja ikut takdir apa yang ditentukan nanti susah sgtkah?
**sedang cinta masih kuat kamu mahu melepas tangan..
**sedang aku mendepang lengan kamu tolak aku jatuh kembali..
kamu pesan lagi..
jalani hidup dengan lebih baik lagi..
bagaimana?kan lebih indah jika kamu pun ada sama..
lihat saya hidup gembira di cinta kamu.dijaga kamu.dirindu kamu..

hurmmmm........bagi aku ruang bernafas...

kemungkinan terlalu selalu kau minta melepaskan tangan..

membuatkan aku dengan senyum kelat melepaskan gengam juga..
membuat-buat diri ini kuat dihadapan kamu..
tidak terasa dikecewakan kamu..
kerna aku tau kau lepaskan aku kerna kau cintakan aku..

semoga tuhan tak biar engkau sunyi..
semoga ada gadis hebat menemui kamu..
yang mampu mencintai kamu seperti aku..

aku pergi tanpa rasa dendam..
tanpa rasa sesal pernah memiliki kamu..
cuma kau mahu kau tau..
kau adakah yang terbaik pernah terjadi dalam hidupku..

terima kasih untuk kenangan selama 6 tahun lepas..

selamat tinggal.
cintaku.
kekasehku.
canduku.
dan sahabat jiwaku.

.pasti aku akan rindu kamu.

kenangan pinnshen.

Isnin, 7 Julai 2008

anak buah.baru.

6.7.2008 10.10pagi ari ahad.

harini baru aku jumpe anak buah pertama kat belah family ayah.
mean aku ade dua lar anak buah. sebelah ibu =) irdina khadijah yg baru ni belom ader name maybe name die muhammad iyas hafiy or muhammad idzaki hafiy..
klo aku senang jer nak panggil ahahah panggil kentucky ahahaha..

dlm kete waktu balik mule lar berangan2 ahahaha..
if aku kawen nanti ade anak aku nak letak name anak ihtqan alar aku tgk buku name2 islam tadi aku cam suke name ni..rasenyer ejaan nnye camni lar cam comel jer bleh aku panggil anak aku name ikan2 ahahaha..tapi tu klo anak lelaki.
klo perempuan ermmmm dr dulu aku suke name ape eh.. ermm yg ader unsur2 yg kite bleh panggil name manje dier kiki ehehehe cam name kucing tapi aku ske name kiki..

****menung.
klo tak aku dah boleh bagi name kat anak akukan........
ermmmmmmmmmm.....

semoga semoga semoga.
huurmmmm takde apelar...


kla selamat malam.semua.



****awakselamat malam jugak.moge mimpi saye erm takpe lar moge mimpi indah.
sure lena tdo cuz tak payah nak mesej sy memalam lagi.. = ...
it ok.it a life. sy dah biase tengok awak dtg & pergi...
biarlar....moge awak hidup baik2 saja.


***tuhan jangan biarkan hati nya sunyi seperti aku.
***aku bukan sunyi tapi hati aku kosong...
***tiada rasa ape.........



1.43am.

Ahad, 6 Julai 2008

kongsi nasi ngan ulat gemok

****kul 6.35 aku bangun arini..
**tenung jam ku snozee samapi kul 6.45..
***isshh syaitan jauh kau aku mahu bangun...
**hp di tepi katil aku pandang sepi hurm pagi2 dah lihat muke die kat wallpaper..
pakai baju merah. senyum ketat ah die mmg mcm tu..tenung jap diam skali ehh aku keje lar arini.
ahahahahah lari mandi. kuar jap amik hp pasang lagu mulan-lagu sedih. ulang banyak2 kali... takpe aku kan kuat..

sampai ofis lewat 3minit sebaik ni jam kat roundboard uitm lar ni sebuk jer budak2 ni kacau jln aku.
huh...

perut aku tak lapar tak rase ape pun tapi cam kene makan ngak bg kuat arini lagi kuat dr semalam eheheh ape aku ngarot ni...
tapaw jap beli nasi lemak abg shahrol. aku pulak nak beli meehun ke nak mee??
niat ati nak ckp meehun sekali yg terkeluar kat mulut aku nasi lemak sambal paru sambal lebih erk kak..isshhh kenape lar aku tiap kali macam tu huh!

tekak ni takmo nasi lemak. rase nak minum ess jer ermm..

pepagi kaunter dah bz budak2 nak pulang borang.
aku mkn dulu.
waktu kat pantry tadi pas wat air teh'0 1jug..
aku belek2 hp mesej kosong kat inbox ngan sent item.hurmm baru aku ingat mlm tadi aku yg delete semua ahahaha.. pasang lagu slow volume dgr lagu jgn lupakan-nidji. sambil makan nasi lemak. .
tengah2 best layan nasi tetibe aku nampak kat telur mcm ader bende gerak.eh nasi gerak..gosok2 mate..eh ni ulat gemok.. terus aku lari sinki muntah balik.. berair-air mate aku sakit jolok tekak..

kebetulan bang sharol masuk die nak mule mkn..
aku duduk amik garfu hancur2kan telur tu..
sial buat aku loya pagi ni ye ulat gemok.makan nasi aku.huh!
aku cite kat bang sharol die kate aku salah pandang eii ulat gemok ngan nasi aku tau beza lar.
die dgn slumber makan terus nasi tu tu..
die kate takpe ulat tu vitamin.
aku tak puas ati selagi tak jumpe ulat dlm nasi aku ni nak tunjuk kat die..
aku korek satu2 nasi aku nak tgk mane yg gerak..
lame ngak lar pencarian aku tu samapi abgg shahrol betul2 suap yg last..
jeng jeng jeng!!!
aku jumpe hah kan aku dah ckp ulat gemuk!
tapi yg aku jumpe mcm kecik je tak segemuk atas telur tadi..
aku rase aku dah termakan banyak ulat kot even baru 3 suap.
huh. taknak aku g kedai kakak tu lagi!!!

aku rase loya tgk nasi skrg eeee.........
aku rase cam binatang gerak2 dlm perut aku eeuuuwww.......
sebaik kaki die ttak cam lipas huh!klo same mmg aku keluarkan sekali usus perut aku ni suruh doktor cuci =((((((


dah lar aku nak wat keje.nak siap kan failing arini sampai abes!!!!!


lupe nak ckp SELAMAT PAGI SEMUA!!!!!!!!!!!!!!!!

**ai awak selamat pagi,jage diri jgn lupe sarapan eh.....
................ hurm dah takde org nak wish aku pepagi mcm selalu. =|
**tuhan lindungi dia dr segala kesunyian..

tarik nafas lepas..perlahan-lahan.

bismillah.tabahkan hati aku ye tuhan,

Sabtu, 5 Julai 2008

ahad.

****11.00pagi.
aku ngadap lagi depan laptop ni..

padahal semalaman aku tak tdo langsung..
tido kul 8.00 pagi tadi bangun kul 10.00pagi..
sepatutnya ape aku rasa?

mengantukkan..
tapi..
mate aku segar bulat.

hurm mahu melangkah kemana arini ya.

tanya hati=duduk rumah saja lah kamu bukan sehat sgt.
tanya kawan=oi datang tournament bowling arini ape lar ajk tak dtg.
tanya kupu2=balik kg jom.nak jumpe fikri.
tanya ibu=duduk rumah.kang mcm2 sakit malam kang.
tanya diri=tak tau.

skrg pukul 11.30 aku masih atas katil..
kepale kosong kalau aku bangkit skrg ..
kemana agaknye aku ye..

**arini awak ade tournament bolakan?
**klo tidak semalam kita keluarkan?
**dr khamis dah janji nak tgk wayang cite sepi same2kan?
**tapi jumaat kita gado..
**awak senyap dr jumaat sampai saat ni..
**hurm takpe lar.
**jage diri men bola elok2 awak tu bukan kuat sgt.
**mudah demam.mudah sakit.



**sy rindu sgt ='(

ai sayang.

ai sayang..
tahu tak suda 2hari hatiku tak tenteram.
mahu makan tak lalu.
mahu tidur tak ngantuk.
mahu nonton tv tidak juga mahu..

ai sayang..
senyap saja kau disana.
aku sudah kehabisan tenaga mahu bertanya..
kalau badan aku ade bateri mungkin ini kali yang ke 19 aku bertukar barang kali..

ai sayang..
kalau lah hati ku ini punya slideshow..
untuk kupasangkan di LCD biar die terpancar di layar putih..
untuk tunjukkan betapa hanya kau saja yang ada didalamnya..

ai sayang..
tidak ada rasa belaskah kau terhadap aku?
hati aku.sudah mula rapuh..
seperti ingin pecah..
kau letak hatiku diatas meja kayu reput ni..
bagaimana kalau ada yang tersenggul punggung dan terlanggar meja ini..
sempatkah kau menyambut hati aku dari jatuh?dan pecah..
atau kau hanya akan melihat sahaja..biarkan hatiku jatuh..

ai sayang..
sial kenape kau diam!
kau tak tahu hati ku ini sakit tak tenteram dibuat kau wahai sayang!!!!!!!
sayang..aku rela dimaki engkau!dipukul engkau!diterajang engkau!..
aku rela terima semua tu..
dari aku terseksa menunggu jawapan dari kau yang membantu entah dimana..
jangan buat aku tergantung begini sayang..

ai sayang..
janganlar diam..
aku takut..aku takut jiwa ini..
sedikit demi sedikit..
membunuh aku...

hingga hilang rasa sayang.


**luka diluar org nampak luke kat hati kadang2 diri sendiri pun tak tahu.
=(

drama

jangan bohong.

aku tahu kau yang mula.
aku tahu kau sengaja.
aku tahu kau tunggu.
aku tahu kau jemu.
aku tahu kau mahu pergi..

kerna itu kau sangkutkan saja semua salah dibahu aku.

biar semua orang nampak..
aku yang mulakan hubungan ini..
aku yang sengaja mencari punca..
aku yang tunggu masa ini..
aku yang jemu dengan kau..
dan sebenarnye aku yang mahu pergi..

**tepuk tangan kuat2..

terima kasih.

sial.

hati.
pedih.

selalunya, aku mampu lepaskan sakit pedih hati ni dengan.
MENANGIS..
kerna orang kate tangisan penguat jiwa..

tapi kenape..
tuk kali ini ..
kamu tak mahu keluar wahai airmata??

mane pergi?!

tolong lar aku..
aku ingin menangis malam ini..
biar aku penat menangis..
biar aku boleh tidur dengan nyenyak..
biar mata bengkak..
biar semua sesak.beban.pedih dihati ini.
lepas bersama airmata itu!

tolonglar hati ini sebal!
pedih!sesak!lemah...
badan ini mengigil menangung sedih..
jiwa aku tak tertahan!
aku dah tak mampu nak tutup pedih luka hati ni!
kenape aku tak boleh menangis!!
mane pergi airmate!
kenape begitu kejam!

kau beri aku rase sedih!sesak!luke kat dada ni!
tapi tak beri kan aku air mate..tuk menagis..
biar aku puas meraung macam selalu..
sampai penat..
sampai sesak..
sampai lelah..
sampai aku tertido dengan esakan kecil...

biar paginya aku boleh bernafas lega..
dan berfikir kenapa aku menangis malam tadi..
kerna telah ku lepaskan bersama airmata itu dengan seksa pedih yg kutanggung..

SIAL!! mane airmate!!!!!!!!
aku dah tak tahan!!!!!!!!






*kadang-kadang badan kita berlaku kejam kepada jiwa kita.
-adekah aku gile?meminta tangisan?...

Isnin, 23 Jun 2008

sang badan.

wahai si empunya nyawa..
dibadan ini segala rase tentang cinta..
memang milik kamu..
kamu datang..
kamu pergi..
jangan pernah cuba untuk pergi lagi..


kerna..
nanti jiwa ini akan ikut sekali...
jiwa ini punya kamu..
kamu tuannya..

kerna..
nanti jantung ini akan terhenti....
jantung ini berdegup untuk kamu..
kamu darahnya..

kerna..
nanti nafas ini akan sesak..
nafas ini buat kamu..
kamu udaranya..

badan ini sudah letih..
menanggung sakitnya rindu...
beberapa tahun yang kukira terbuang..
menunggu kamu ..

yang kukira langsung terlupa akan badan ini..
jiwa ini,jantung ini dan nafas ini..
yang senantiasa menanti kamu..
wahai si empunya nyawa..


untuk kali terakhir kali ini...
jika berlaku lagi..
mungkin ....
hati ini sudah sebu..
untuk memiliki dan menyambut..
nyawa itu kembali....

aku takut..
bila jiwa pergi..
jantung terhenti..
nafas tiada lagi..
apa lagi yang tinggal dibadan ini?

hanya jasad yang punya nyawa..
tapi didalamnya kering kontang.
tidak punya jiwa.
tidak punya apa-apa rasa..

baik tanamkan saja badan itu..
bagi kamu puas hati!
dan pacakkan bendera kamu tanda kemenangan!
tahniah!