Lilypie First Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Selasa, 2 Jun 2009

jiwa kacau.

"ditelan mati mak diluah mati bapak."










penat!


letih!


pening!


sakit!

Selasa, 26 Mei 2009

gambar lagi. part 1


bersama makcik2 kesayangan..syg ke? eheheh..aku pun pelik kenape aku ngan fara plg excited kat tgh2 tu eheheh

aku macam suke gmbr ni maybe cuz ngan pakcik n paksu aku yg macam terencat akal ni kan eheheheh


actually gmbr ni ditangkap waktu bitrhday wan kiteorg =) ni sakai lepas makan perut penuh kan..








(dr kiri pak cik eri da kawen tau,fara sepupu aku yg sgt2 weng ehehe,aku then si bujang gatal nak kawen tapi takde calon ni paksu epit masih bujang dan putus cinta ahaha gf die da tunang ngan org len kesiann ahahha)



baby.

ni acttually birthday si ayam goreng sepupu kecik aku.kenape dipanggil ayam gorenng?sbb die ske sgt2 tgk cite upin n ipin eheheheh pastu badan die sgt2 lar mcm nk kene makan je sebelom ni sgt2 gebuuu geraammm. skrg da besar sket die jadi ayam kuncup ahahaah tapi still selera wwooo..

pipinye ditampal kad ahahah


oleh kerana mak nye sebuk ngan adiah langsung tak diheran anak nye dibuli oleh kiteorg ahahahah


tak bleh blah tu lar pipi tembam sgt tak terase pipi tu ade brg ahahahaha






ini pulak anak buah aku.name die martin sharif ni lagi bulaatt ni spesis ayam kenny roger ni... ahahahah

aduhh rindu nak jumpe dieorg ni huhuhu


Isnin, 25 Mei 2009

the truth tiime

aku belek2 face book terjumpe soklan2 ni so aku curik lar cam best je..

Rules: Once you've been tagged, you are supposed to write a note with 100 TRUTHS about you. At the end, choose a few people to be tagged. You have to tag the person who tagged you.(DONT HAVE TO DO IT IF U DON FEEL LIKE IT)

(To do this, go to “notes” under tabs on your profile page, copy and paste this note, erase my answers and enter your own, tag people (in the right hand corner of the app) then click publish.)

WHAT WAS YOUR:
1. Last beverage: aku lupe name nasi tu tapi mkn ngan ikan tongkol.
2. Last phone call: yati die nangis2.
3. Last text message: fara ayag lauuuttt
4. Last song you listened to: permintaan hati cuz tadi ade org coll aku lar
5. Last time you cried: khamis lepas.



HAVE YOU EVER:
6. Dated someone twice: pernah.

7. Been cheated on: pernah
8. Kissed someone & regretted it: rahsia
9. Lost someone special: hm dah dpt balik pun.
10. Been depressed: selalu kot
11. Been drunk and threw up: tak pernah dose doh.


LIST THREE FAVORITE COLOURS:
12. green

13. red
14. purple

THIS YEAR HAVE YOU: (2009)
15. Made a new friend: ade

16. Fallen out of love: hurmmmmmm tak faham aahaha
17. Laughed until you cried: selalunye lar ahahah
18. Met someone who changed you: haah terseksa woo nak berubah.
19. Found out who your true friends were: hurmm sensitif takmo jawab ehehe
20. Found out someone was talking about you: lantak p lar dieorg aku pun tak heran..
21. Kissed anyone on your friend's list: erk takde lar.
22. How many people on your friends list do you know in real life?: banyak jugak

23. How many kids do you want to have: kun fa ya kun tapi mmg nak baby =)
24. Do you have any pets: yup si gemok momoy

25. Do you want to change your name: nakkk nak name qiqi pleaaseeeee =(
26. What did you do for your last birthday: g kubur kebumi kan arwah pakcik zul ='(

27. What time did you wake up today: 5.45 am

28. What were you doing at midnight last night: gado dlm mesej hurm!

29. Name something you CANNOT wait for: ade anak aahhahhaha
30. Last time you saw your Mother: pagi tadi tgh tdo.
31. What is one thing you wish you could change about your life:nothing.
32. What are you listening to right now: takde ape kat opis senyap sunyi je.

33. Have you ever talked to a person named Tom: erkk tom tom bak??ahahah

34. What's getting on your nerves right now: gado hurm
35. Most visited webpage: blogspot

36. Whats your real name: faisyariza

37. Nicknames: fasya,bulan,eca,hney,butet,juon,puteri pucuk kelompang,momoi n kakak

38. Relationship Status: dlm perancangan utuk duduk berdua ahahaha
39. Zodiac sign: aquarius.
40. Male or female?: pompuan tulen kauu.
41. Elementary?: srk seksyen 16

42. Middle School?: smkpp,smk convent klang.smk sek 19

43. High school/college?: inpens

44. Hair colour: Black
45. Long or short: paras bahu suda muahahahaha
46. Height: tak hengat tapi pendek ahaha

47. Do you have a crush on someone?: hurm haah ngan bf aku lar.

48: What do you like about yourself?: ramah tamah tahap babun.

49. Piercings: kat telinga je.
50. Tattoos: dose bodo.

51. Righty or lefty: kaki ahaha kanan ahaha

FIRSTS :
52. First surgery: muke =(
53. First piercing: telinga lar.

54. First best friend: nurshazrina(along) time skolah rendah.

55. First sport you joined: Hockey
56. First vacation:langkawi

58. First pair of trainers: tak faham ahaahah


RIGHT NOW
59. Eating: tak

60. Drinking: tak
61. I'm about to: working ehehe

62. Listening to: bunyi en.musa penyelia asrama ni membebel kat student ahha

63. Waiting on: mesej from en.sayang hurm!

YOUR FUTURE :
64. Want kids?: mestilar.
65. Get Married?: gile aku dah beriye nak kawen ni.

66. Career?:en.sayang suri rumah bleh? ahaha

WHICH IS BETTER :
67. Lips or eyes: eyes
68. Hugs or kisses: Hugs
69. Shorter or taller: Taller
70. Older or Younger: Younger
71. Romantic or spontaneous:spontaneous.
72. Nice stomach or nice arms: arms
73. Sensitive or loud: sensitive

74. Hook-up or relationship: relationship
75. Trouble maker or hesitant: trouble maker

HAVE YOU EVER :
76. Kissed a stranger: taknak nanti mulut berkurap.
77. Drank hard liquor: takmo tak sedaapp..
78. Lost glasses/contacts: mate aku tak rabun.

79. Sex on first date: hotak hang!
80. Broken someone's heart: hurm yup sorry..

82. Been arrested: haah banyak2 kali ahahaha
83. Turned someone down:pernah terutama mak bapak aku =(

84. Cried when someone died: pernah waktu org2 yg paling aku syg lar hurmm
85. Fallen for a friend?: maybe not.


DO YOU BELIEVE IN:
86. Yourself: tak jugak
87. Miracles: sgt2 percaye =)
88. Love at first sight: percaye =)
89. Heaven: semestinye.
90. True love : sedang mengalami ehehe
91. Kiss on the first date: gile gatal!

92. Angels: aaaaa.....

ANSWER TRUTHFULLY:
94. Had more than 1 girlfriend/boyfriend at a time: dulu lar skrg tak lagi eheh
95. Did you sing today?: haah pagi2 tadi cuz tensennn..
96. Ever cheated on somebody?:adatlar kan.nak selamat.
97. If you could go back in time, how far would you go?: on 1998 bleh??
98. If you could pick a day from last year and relive it, what would it be?: hurmm merdeka tahun lepas bleh?

99. Are you afraid of falling in love?: haah.

100. Posting this as 100 truths?: mestilar..



aku nak tagged

1.yaty

2.nish.

3.diana


Rabu, 20 Mei 2009

bual sama diri.


entry kali ni bukan pasal diet2 da.. penat aku nak pk lantak lar..


**tp jus lemon campur made amat mujarab asik berak-berak je muhahahaha


isshh berenti lar sya cakap pasal diet ..




hhmmm nak cakap pasal ape erk?


actually aku tengah serabut sangat-sangat serabut..


betul ke orang kate lagi kite nak buat perkara baik tu lagi banyyaakkkk setan-setan n kaum-kaum die dtg mengganggu mengusik sane sini.buat kami gado bagai hmm..setan ni jahat lar suke bisik yg bukan2 kat telinge aku..da lar mulut busuk!hurmmmmmmmmm aku serabut.jiwa aku tak tenang sangat-sangat!aku nak cite kat sini pun aku tak mo lar cite ape yg buat aku serabut cuz banyak mulut2 jahat nanti duk menyampai hurmmmmmm........sedih!


Sabtu, 16 Mei 2009

petua melembabkan kulit.

aku dapat petua menegangkan kulit pulak..
cam sonang joo..

Langkah melembapkan kulit muka:

1. Ambil sebiji mentimun dan dibuang kulitnya.
2. Potong halus-halus dan ramas hingga berair.
3. Sapukan air mentimun tersebut pada muka. Biarkan selama 20 minit.
4. Selepas 20 minit, cuci muka dengan air bersih.
5. Keringkan muka dengan tuala lembut.
6. Amalkannya tiga kali dalam seminggu.

Selain melembapkan kulit muka, mentimun ni juga ada khasiat lain.Mentimun yang dikisar dan ditambah dengan sedikit gula boleh dijadikan sebagai minuman untuk menurunkan berat badan dan menghilangkan panas badan.

p/s:pasal berat badan aku mesti tak tinggal muhahahha

Jumaat, 15 Mei 2009

petua kuruskan badan.part 3.

pasal kurus lagi ehehehe
banyak-banyak petua yang aku dengar..
petua yg ni org kate mujarab sekali..
buah delima..
tapi aku nak buat sekarang pun bukan musim buah die.
dah lar mahal huh!


Caranya seperti berikut;

1. Ambil sebiji buah delima muda dan kikis kulitnya.

2. Kisar buah delima tadi dengan setengah gelas air dan tambahkan secubit garam.

3. Kemudian, tapis air delima tersebut dan sejukkannya dalam peti sejuk.

4. Amalkan meminum air delima ini 1 minggu sekali selepas makan tengahari

tapi yang abg kat opis aku ni ajar pulak tak payah tambah garam.
kulit buah delima tu rebus pastu tapis airnye tu simpan dlm peti es. minum tiap pagi secawan..
aku bagai nak gile carik buah delima tu..
hangsuar betul bukan musim die patut lar takde!

petua kuruskan badan.part 2.


Caranya adalah dengan meminum air asam jawa. Mula-mula, anda ambil sebuku asam jawa.
Kemudian, ramas asam jawa tadi dengan segelas air putih dan sejukkannya di dalam peti sejuk.

Seterusnya, selepas anda makan tengahari atau malam, minumlah air asam jawa tadi. Amalkan meminumnya setiap hari secara konsisten. Mudah-mudahan anda berjaya menurunkan berat badan secara beransur-ansur dan selamat.


p/s:aku mmg nak cube yg ni doa-doakan aku eh eheheh

petua kuruskan badan.part 1.

sejak kebelakangan ni aku sebuk nak turunkan berat badan.
ari2 buat sit up sampai tegang perut aku ni sakit pinggang..
dah tak mau makan ubat doktor cuz if makan ubat doktor mmg lar cepat turun tapi..
banyak kesan-kesan lain nyer..
so sekarang disamping senaman aku pun mencarilar petua-petua kampung..
ari-ari dok searching internet ngan buku..
tanye-tanye orang..
ni aku nak share satu petua yang aku dpt dekat 1 laman web..





Tajuk: Petua untuk kuruskan badan & kempiskan perot.


1. Air limau nipis yang anda minum boleh menurunkan berat badan anda. Caranya: Sediakan dua biji limau nipis atau limau kasturi setiap hari, setelah itu perah airnya ke dalam gelas yang berisi dengan air sejuk, masukkan ke dalam peti sejuk. Setelah itu bolehlah dijadikan air minuman setiap kali selepas anda makan tengahari dan makan malam. Cara ini boleh diikuti dengan senaman ringan. Amalkanlah meminumnya selama sebulan, berat badan anda akan beransur turun.

2. Ambil 3 sudu besar serbuk teh cina dan rendam dalam air. Tapis dan campurkan dengan air perahan limau nipis. Amalkan selalu meminumnya 2 kali sehari iaitu sebelum sarapan dan sebelum tidur.

3. Jika anda mengalami masalah berat badan, air asam jawa baik dijadikan minuman harian. Air asam jawa akan mengurangkan kadar lemak dalam badan anda. Caranya: Ambil sebuku asam jawa, ramas ke dalam air sebanyak segelas. Masukkan ke dalam peti sejuk, anda jadikan minuman, selepas anda makan tengahari atau makan malam. Amalkan setiap hari, anda akan dapati tubuh anda akan bertambah segar dan langsing.

4. Selepas makan amalkan meminum Teh Hijau atau Teh Cina tambah dengan serbuk Kayu Manis dan Madu

6. Mengurangkan buncit - Bagi lelaki yang mengalami masalah perut buncit, anda boleh mencuba petua ini iaitu ambil sedikit kapur makan dan sebiji limau purut yang telah di perah jusnya. Kapur dan limau tadi dicampur dan digaul hingga sebati. Amalkan sapu disekeliling perut sebelum masuk tidur biarkan kering sehingga pagi.

7. Mengempiskan Perut - Petua yang mudah dan kos yang murah. Anda perlu mengambil limau nipis yang telah dicampur dengan teh tanpa gula untuk tiap-tiap hari kemudian diminum. Amalkan meminum air ini dan insyaallah perut anda yang buncit akan menjadi kempis. Petua ini untuk orang yang tiada mengidap sebarang penyakit.

8. Kempiskan Perut Anda - Nak kempiskan perut senang aje, ambil air limau nipis dan campur dengan kapur sirih. Lumurkan atau sapu dekat perut, amalkan setiap malam. Insyaallah perut anda akan lebih menarik

itu yang aku dapat kat web..
aku ingatlar kan nak cube yang limau nipis tanpe gula tu..
sebab aku dengar limau nipis ni banyak khasiat die..
lepas ni mati lar lemak2 yaang ade dalam badan aku ni muhahahah
aku pun nak try yg no 3 tu ngak..
tapi takde ke petua2 yang mengecilkan lengan ke? peha ke? yang buat untuk sapu2..
aku crk tak jumpe pulak. so if ade korang petua share ngan aku eh =)
Usaha tangga kejayaan kan? jom kita usaha sama-sama ehehehe

Selasa, 12 Mei 2009

cinta.3

“Cinta yang sejati, sebenarnya tidak pernah mati walaupun sudah berpisah, cinta itu akan terus mekar di lubuk jiwa. Hanya jasadnya sahaja yang sudah tidak bersama.”

Tip : Cuba buat-buat yang anda mahu berpisah untuk selama-lamanya dengan kekasih anda . Uji dia...jika dia benar-benar menaruh hati dan perasaan cinta yang sejati pada anda, dia akan berkata, "Jika perpisahan yang akan membahagiakan mu, aku rela melepaskan kau pergi!" Dia sanggup berkata begitu kerana baginya, walaupun dia berpisah dengan anda, dia tetap akan menyintai anda dan mahu anda bahagia. Namun jika dia cuba sedaya-upayanya untuk tidak berpisah walau hanya untuk sementara, dia hanyalah mementingkan perasaannya sendiri. Soalnya, adakah anda sanggup mengujinya? ADA BERANI?

cinta2



Penyakit cinta yang amat menyakitkan adalah, mencintai orang yang mencintai orang lain.”

Tip : Ingin saya sarankan untuk berkali-kalinya, apabila anda dapat tahu yang si dia sudah berpunya atau sudah pun bertunang, berkahwin, ANDA TIDAK PERLU BERSEDIH! Inilah masa paling best! Cepat-cepatlah melupakan dirinya dan terus saja memulakan lembaran baru dalam hidup anda. Kenal seramai-ramai teman baru, bina perhubungan baru, percintaan baru dengan orang baru!!...anda sudah tidak perlu lagi nak susah-susah takut ada orang yang nak jealous nanti.

cinta.1



Cara bercinta paling selamat ialah bukan dengan mengawal cinta itu dari hilang tetapi bersedia untuk kehilangannya.”

Tip : Beranikan diri anda, tabahkan hati dan bersedia menghadapi apa jua takdir yang bakal diterima kerana sesungguhnya, segala-galanya adalah dari kehendak Tuhan. Semuanya adalah ketentuan dari Ilahi.

tan sri momoy

ini lar gengster puncak perdana yang diperkatakan oleh orang ramai tu.

Isnin, 11 Mei 2009

kaum kerabat.1


2 ekor makluk ni adelah sepupu kesayangan aku.
sorang name ra yang sorang lagi name ru
ra kepale otak sakai
ru kepale otak gatal
tapi ru setia orangnye bukan mcm ra mudah bosan.
ra bongok2 ayam ru pulak sengal2 ubi.
ape2 pun 2 ekor ni ttp kesayangan aku =)
tq cuz sentiasa ada buat aku.

.

seseorangyang
terimaburukbaikaku
adawaktususahsenangaku
temaniakuwaktuakukataakutakmahuditemani.

yangpalingpenting
ditakkansesekalitinggalkanaku
evenakukateTINGGALKANAKU.

mungkinorangituadetapi.
dierasedietaklayakuntukaku
semogaTUHANpermudahkanjalanhidupnya




Selasa, 24 Mac 2009

seram wwooo...


sedang aku mengintai blog-blog orang aku sgt tertari ngan entry die lalu kucurik mahu kongsi bersame kalian kkengkawan..


padamkan lampun dan bace denag penoh perasaan


Tulisan ini awalnya ditulis dalam bahasa Cina Kemudian diterjemahkan ke dalam bahasa Inggris (kemudian ke dalam bahasa Indonesia).


Seorang guru sejarah melakukan riset, dan tentu saja foto ini adalah Nyata dan benar-benar ada.Berasal dari tahun 1920-an, dari sebuah desa di Cina. Umur sang gadis 17 tahun. Ia berasal dari keluarga yang berada dan kaya,dan dengan kekuatan wang, ia berhasil mendapatkan lelaki idamannya.Pria tersebut berumur 19 tahun, dan cukup populer di mata para gadis-gadis karena ketampanannya. Mereka bertunangan, tetapi upacara pernikahan secara resmi Belum terlaksana, dan sang gadis meniggal karena demam tinggi pada Tahun 1922.


Sang pria tidak ingin menjalani ritual tradisional menikah Dengan orang yang telah mati, dan memutuskan untuk melarikan diri dan menjadi tentara. Tetapi, seperti telah disebutkan, sang gadis berasal dari Keluarga yang kaya, dan anggota keluarganya berhasil membawa sang pria untuk kembali, kemudian sang pria dipaksa untuk menjalani ritual menikah dengan Gadis yangtelah mati.Foto ini diambil pada tengah malam, ketika sang gadis telah mati selama 6 hari.Mereka harus menyangga tubuh sang gadis dengan papan kayu, Agar dapat berdiri dengan tegak.


Perhatikan bahwa kaki sang gadis tidak menyetuh Tanah secara penuh? Dan juga, 2 baris huruf Cina, satu barisnya di Tulis secara terbalik, yang dikatakan diperuntukkan bagi yang telah mati. mereka mengatakan jika anda menatap foto dengan waktu relatif Lama dan jika sanggadis tersenyum balik kepada anda, hal buruk akan Terjadi kepada anda.Ini karena sang pria tidak ingin menjalani ritual tersebut, namun, sang pria sangat miskin, dan tidak dapat melakukan apapun pada Waktu itu.


Sang gadis sangat mencintainya, dan memaksanya untuk bertunangan.Mengikut sumber yg dipercayai, gambar ini adalah original. Lihat pada muka pengantin pompuan. Nmpk yg mata dan pipi pompuan tu jatuh, tanda sudah mati dengan mulut yg terbuka sedikit, itu biasa terjadi pada org yg dah mati kerana otot rahang dah tak berfungsi. Diferent dgn pengantin lelaki, muka dia masih utuh.


p/s; gileeee lemmmmmm dohhhh entri kali ni. kopi & pes saje! tapi takut jugak kalau bace malam malam. saje nak geli geli. wtf??!!

Selasa, 10 Mac 2009

Surat sayang dari ALLAH S.W.T

> Saat kau bangun pagi hari, AKU memandangmu dan
> berharap engkau akan berbicara kepada KU,
> walaupun hanya sepatah kata meminta
> pendapatKU atau bersyukur
> kepada KU atas sesuatu hal yang indah yang terjadi dalam
> hidupmu hari ini atau kemarin .....
>
> Tetapi AKU melihat engkau begitu sibuk mempersiapkan
> diri untuk pergi bekerja .......
> AKU kembali menanti saat engkau sedang bersiap, AKU
> tahu akan ada
> sedikit waktu bagimu untuk berhenti dan menyapaKU,
> tetapi engkau terlalu sibuk ........
>
> Disatu tempat, engkau duduk disebuah kursi selama lima belas
> menit tanpa melakukan apapun. Kemudian AKU
>
> Melihat engkau menggeerakkan kakimu. AKU berfikir engkau akan
> berbicara kepadaKU tetapi engkau berlari ke telephone dan
> menghubungi seorang teman untuk mendengarkan kabar terbaru.
>
> AKU melihatmu ketika engkau pergi bekerja dan AKU
> menanti dengan sabar sepanjang hari. Dengan semua kegiatanmu AKU
> berfikir engkau terlalu sibuk mengucapkan sesuatu
> kepadaKU.
>
> Sebelum makan siang AKU melihatmu memandang
> sekeliling, mungkin
> engkau merasa malu untuk berbicara kepadaKU, itulah sebabnya
> mengapa engkau tidak menundukkan kepalamu.
> Engkau memandang tiga atau empat meja sekitarmu dan melihat
> beberapa temanmu berbicara dan menyebut namaKU dengan lembut
> sebelum menyantap rizki yang AKU
> berikan, tetapi engkau tidak melakukannya ......
> masih ada waktu yang tersisa dan AKU berharap engkau akan
> berbicara kepadaKU, meskipun saat engkau pulang kerumah
> kelihatannya seakan-akan banyak hal yang harus kau kerjakan.
>
> Setelah tugasmu selesai, engkau menyalakan TV, engkau
> menghabiskan banyak waktu setiap hari didepannya,
> tanpa memikirkan apapun dan hanya menikmati acara yg
> ditampilkan. Kembali AKU menanti dengan sabar saat engkau
> menonton TV dan menikmati makananmu tetapi kembali kau
> tidak berbicara kepadaKU .........
>
> Saat tidur, KU pikir kau merasa terlalu lelah.
> Setelah mengucapkan selamat malam kepada keluargamu,
> kau melompat
> ketempat tidur dan tertidur tanpa sepatahpun
> namaKU, kau sebut.
> Engkau menyadari bahwa AKU selalu hadir untukmu.
>
> AKU telah bersabar lebih lama dari yang kau sadari.
> AKU bahkan ingin mengajarkan bagaimana bersabar
> terhadap orang lain. AKU sangat menyayangimu,
> setiap hari AKU menantikan sepatah
> kata, do'a, pikiran atau syukur dari hatimu.
>
> Keesokan harinya ....... engkau bangun kembali dan kembali AKU
> menanti dengan penuh kasih bahwa hari ini kau akan memberiku
> sedikit waktu untuk menyapaKU .......Tapi yang KU tunggu
> ........ tak kunjung tiba ...... tak juga kau menyapaKU.
> Subuh ........ Dzuhur ....... Ashyar ..........
> Magrib ......... Isya dan Subuh kembali, kau masih mengacuhkan
> AKU .....tak ada sepatah kata, tak ada seucap do'a, dan tak
> ada rasa, tak
> ada harapan dan keinginan untuk bersujud kepadaKU .........
>
> Apa salahKU padamu ...... wahai UmmatKU?????
> Rizki yang KU limpahkan, kesehatan yang KU berikan,
> harta yang KU relakan, makanan yang KU hidangkan, anak-anak yang
> KUrahmatkan,
> apakah hal itu tidak membuatmu ingat
> kepadaKU ............!!!!!!!
>
> Percayalah AKU selalu mengasihimu, dan AKU tetap
> berharap suatu
> saat engkau akan menyapa KU, memohon perlindungan
> KU, bersujud
> menghadap KU ....... Yang selalu menyertaimu setiap
> saat ........
>
> Note: apakah kita memiliki cukup waktu untuk
> mengirimkan surat ini kepada orang2
> yang kita sayangi???
> Untuk mengingatkan mereka bahwa segala apapun
> yang kita terima hingga saat ini, datangnya
> hanya dari ALLAH semata

Khamis, 19 Februari 2009

die pun Ciptaan tuhankan?


Kamu tidak dapat menggembirakan semua orang dengan harta benda, oleh itu gembirakanlah mereka dengan senyuman berseri dan ikhlas luhur.






Rabu, 18 Februari 2009

makna.

aku juga mahu seseorang tuliskan namaku dipantai..
bentukkan nama ku didalm kurungan bentuk hati..
manis bukan?..
bukan sahaja-sahaja dia lukis..
tapi dia maksudkan..



tapi sayang aku tiada sapa-sapa..

okeh.

Hati rintik-rintik,
Jiwa bergelora,
Hati kasi cuit,
Jiwa pun ok dah

(nyanyi versi hujanrintik2)
NOTE : hakcipta terpelihara by fasya =)

Khamis, 12 Februari 2009

benar

aku tak bohong
aku tak rindu
aku tak sedih
aku tak gembira
aku tak sunyi
aku tak nangis
aku tak ketawa
aku tak cinta
aku tak benci
aku tak sakit
aku tak tenang
aku tak tahu..


tak tahu ape rase sebenarnye ni..


mungkin kosong..

hingga kebas dengan segala rase..

p.s:terima kasih tuhan.

Rabu, 11 Februari 2009

....


jujur.
sekarang ini



ingin berdiri& terus pergi


ingin pergi&terus berlari.


ingin berlari& terus mati.


kalaulah semudah itu.



aku akan pilih jatuh cinta lagi.





senyuman aku bisa tunjukan aku gembira.tp tidak dapatku lindungi kesedihan dimataku.

hipokrit.





bukan mudah untuk memberi senyuman


disaat hati ini ingin sekali menangis...




Khamis, 22 Januari 2009

surat untuk tisya sayang.

dear tisya sayang,

kenapa tisya sayang mcm kurang sihat?mlm tadi tisya sayang beremdam lagi eh?cukup-cukuplar tu tisya sayang dah naik kecut badan tu..naik sejuk badan ni tanggung bile tisya sayang mcm ni..tisya sayang tak kesian ke dekat tuan badan tu?penat die nak layan tisya sayang..mungkin ni dah jalan nyer redha jelah tisya sayang?jangan paksa dia lagi tisya sayang just lepaskan..badan ni,jiwa ni dan semangat ni minta tisya sayang redha dan lepaskan..biar dia berbahagia dengan hidupnya dan tisya sayang kita cuba cari bahagia kita..tuhan tu masih ada untuk kita tisya sayang....jika benar tisya sayang cintakan dia tolong lepaskan dia..mungkin bahagia dia bukan dengan kamu wahai tisya sayang..


salam qaseh,
faisya riza












p/s:aku sedang bermonolong dengan hati aku.sile jgn tanye aku.

Rabu, 21 Januari 2009

tiga, three, tres

three name that friends call you
[1] fasya
[2] bulan
[3] momoi

three most important date in your life
[1] 27 januari 1985
[2] 16 jun 1987
[3] 28 Ogos 2003

three things you've done in the last 33 minutes
[1] borak ngan student
[2] taip mesej
[3] jawab telepoonnnn

three ways to be happy
[1] dating ehehe sambil ckp banyakk banyyaakkk
[2] menyakaikan diri bersama kaum kerabat waahh besstt..
[3] hyperactive

three of your favourite songs as of now
[1] all boneca song
[2] i remember-entah lupe penyanyi die.
[3] mybedroom window-mystupidplayground


three of your favourite hobby
[1] buat kek or buat eskem melaysia
[2] borak sampai muntah
[3] mandi

three places you want to go for vacation
[1] air terjun
[2] jepuunnnnnn
[3] rumah tam spider bleh?ehehehe

three favourite cartoon/anime characters
[1] chibi maruko chan
[2] totally spies
[3] garfield

three malls you usually go to
[1] sacc ahahahahaa
[2] mid valley
[3] sunway pyramids

three favourite drinks
[1] nescafe tarik
[2] tea o' ice
[3] h20

three things found in your bag
[1] purse
[2] sampahsarap&ubat-ubat.
[3] hp.

three favourite colors
[1] green
[2]green
[3] green

top three hang outs
[1] sepupuku
[2] sigemok getam tu
[3] him

top three foods you love so much
[1] western food
[2] ibu masak
[3] steam boat

top three things special to you
[1] anak patung yg dah 7 tahun tak basuh ahahaha name die mr.chen
[2] kain batik lusuh ku muhahhahaha
[3] of course momoi ggeeemmokk..

top three atitudes you like
[1] kelakar
[2] understanding
[3] gila-gila macam aku jgk

three things you will be doing tomorrow
[1] entah
[2] entah
[3] entah

three reasons you answer this survey
[1] boring
[2] saje isi mase lapang time ngah kejej ahahahha
[3] nak suruh ni cube tag ni ahahaa

three person yang aku tagg
[1] niissshhhhhhhhh
[2] yaty
[3] saudagar

Selasa, 20 Januari 2009

hancus lebus.

"Ya Tuhan sangat murka jika hambanya minta diambil nyawa kerna tak sanggup nak tempuh dugaan yang DIA beri, aku mohon ampun dan maaf Ya Tuhan kebalkan hati aku......."

Ahad, 18 Januari 2009

........

pukul 3.16 die bagi mesej.
pukul 3.46 aku reply mesej.

**airmate xberenti ngalir ni. samapi sesak aku nak nafas cuz baring.momoi datang jilat2 muke makin sebak aku ..hurmm die pun tau aku sedih aku blur aku rase cam aramm ermmmmm aku benci airmate ni ngalir!sakit mate aku..aku cube tahan tapi makin teresak-esak aku dibuatnye..

bangun aku dari baring terus masuk bilik air buka shower then basah lencun dlm berbaju tdo terduduk aku teresak-esak..(kubayangkan hujan ketika itu kerna berada dlm hujan buat aku ok selalunyer)..dem still keluar jugak airmate ni..rendam muke dlm bekas air supaya sejuk mate aku yg sudah panas..hmm dkt setengah jam aku berHUJAN dlm bilik air..aku terase hilang pedih kat mate tapi didalam hmmmmmmmm..cuba lelap mate terpandang jam lewat pukul 5 pagi hmmmmmm kenape hati aku pedih sgt..aku mahu tido cuz letih menangis.......mate pun nak jahat ngan aku kan huh!........

Rabu, 14 Januari 2009

boikot!

link untuk barangan yang patut kite boikot.

list barangan yg patut diboikot.

tapi dieorg tercicir satu air mineral jenama aquarius pun keluaran drpd coca cola aku beli tadi terus aku tak minum huhuu semangat tak semangat aku?
eheheheh

**sebaik j'co donut dari indonesia hahahahah fiiiuusshh

kawen.kawen.kawen.


Sabda Rasulullah saw,

"Apabila seseorang itu berkahwin, sempurnalah separuh agamanya, tinggal lagi separuh untuk disempurnakannya"


ibu kakak nak kawen huhuhuhu..


***p/s: ini adelah akibat dr hormon aku baru lepas period dan sebentar tadi aku beborak2 ngan nish student kat tempat aku pasal seronoknye kawen..
uuwwaaaaaa nish jahat..

doa bersama-sama.

Selasa, 13 Januari 2009

virus blog?

tempat keje aku skrg student2 nye dah berjangkit penyakit blog ahahahaha selamat datang wahai budak2 mari kite sekampung meranti berkampung disini ahahahah

Isnin, 12 Januari 2009

tag yg ku curi ahaha

1. Apakah benda yang paling penting dalam hidup kamu?
momoi adekah tergolong dlm bende?ahaha,henpon cuz aku da ade kesayangan so hp jadi penting plak skrg.,teddy2 aku huh tak bleh tdo tak cium bau dgn kain batik lepas yg ibu aku buat kain buai waktu aku masih merah mentah suci murni dulu huhuhu..p/s:semua org mmg takut tdo ngan aku cuz kaen batik lepas tu aahahhaha

2. Apakah benda terakhir yang kamu beli dengan wang sendiri?
lontong ngan teh o beng se.

3. Dimanakah tempat impian perkahwinan kamu?
Rumah yang semua kaum kerabat aku ade exspeacially cousin2 aku =))

4. Berapa lama anda rasa hubungan kamu berkekalan?
kun fa ya kun. aku harap selame-lamenyer =) 7 tahun lamekan?

5. Adakah anda di lamun cinta?
yup sentiasa ehehehe

6. Dimanakah restoran terakhir kamu makan malam?
ss222 makan stik ehehehe

7. Namakan buku terakhir yang kamu beli?
tak hengat lar maybe eh

8. Apakah nama penuh kamu?
faisyariza

9. Kamu lebih senang dengan mak atau ayah?
kedua-duanye

10. Namakan seseorang yang kamu ingin jumpa untuk pertama kalinya dalam hidup anda?
erk entah.

11. Christina atau Britney?
Christina.

12. Adakah kamu mencuci pakaian anda sendiri?
tidak =) aku adelah si pemalas ahaahah

13. Tempat yang paling seronok kamu mahu pergi?
Tempat tak penting, dengan siapa lebih penting. Pergi tepi longkang pun boleh jadi seronok.

14. Pelukan atau ciuman?
Pelukan.

15. Butirkan 5 perkara tentang orang yang tag kamu.
a. aku tak kenal sbb aku curi dr page die je ahahaha

16. 8 perkara yang amat saya gilai
i. jumpe kekaseh ati ehehe.
ii. gado ngan momoi.
iii. j co donut =)) waahh aku ketageh deh eheheh.
iv. kumpul komik ngan cerita jepun or korea =).
v. bergelak tawa bersama kekupuku aishh rindu.
vi. maen hujan waaahh seronok.
vii. akhir2 ni aku ske make up =).
viii. berangan.

17. 8 perkataan yang sering di ucapkan
i. xde maknenye
ii. pundek
iii. muhahhahaa
iv. yayannggg
v. jimbit
vi. monyet
vii. sakai
viii. entah


18. 8 buah buku yang paling terbaru dibaca.
i. sakitnya rindu ini (tapi tak habes-habes pun aku bc ahahha)
ii. komik jepun
iii. komik jepun
iv. -seterusnye komik jepun
v.
vi. -
vii. -
viii. -

19. 8 lagu yang saya boleh dengar berulang kali.
i. just like a star-corrine bailey rae
ii. bukan rayuan gombal-judika
iii.tunjukkan aku-boneca
iv.penipu-piring hitam
v.lagu-lagu spider =) ohh sayangku ahhaha
vi.drama,love&relationship-babyface
vii.better-tegan&sara
viii-lagu sedih mulan jameela =')


20. 8 perkara yang saya pelajari tahun lalu.
i. tak semua bende yg kite nak kite akan dapat.
ii. belajar bergaul dengan org yg berpangkat dan lebih tua dari aku huhuhu.
iii. bukan semua org kita boleh percaye =)
iv. bukan semua org akan ske kite =) belajar maafkan org dan terima org seadanya.
v. aku terlalu memikirkan masaalah org laen sehingga aku punya masaalah aku tak boleh nak handle jadi aku belajar untuk dahulukan masaalah aku dulu kendian baru mereka2 =)
vi. belajar hargai hidup.no drug.no bunuh diri mcm bodo ahahaha
vii. Belajar jimat duet aku terlalu borossssss...
viii. belajar pam tayar kete yg selallluu lalluu pancit ahahaha

21. Mari mengetag 8 orang lain.
i. yati
ii. jojie
iii. husna
iv. saudagar garam =)
v. rurun
vi. rara
vii. alip
viii. tasha