Lilypie First Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Khamis, 22 Januari 2009

surat untuk tisya sayang.

dear tisya sayang,

kenapa tisya sayang mcm kurang sihat?mlm tadi tisya sayang beremdam lagi eh?cukup-cukuplar tu tisya sayang dah naik kecut badan tu..naik sejuk badan ni tanggung bile tisya sayang mcm ni..tisya sayang tak kesian ke dekat tuan badan tu?penat die nak layan tisya sayang..mungkin ni dah jalan nyer redha jelah tisya sayang?jangan paksa dia lagi tisya sayang just lepaskan..badan ni,jiwa ni dan semangat ni minta tisya sayang redha dan lepaskan..biar dia berbahagia dengan hidupnya dan tisya sayang kita cuba cari bahagia kita..tuhan tu masih ada untuk kita tisya sayang....jika benar tisya sayang cintakan dia tolong lepaskan dia..mungkin bahagia dia bukan dengan kamu wahai tisya sayang..


salam qaseh,
faisya riza












p/s:aku sedang bermonolong dengan hati aku.sile jgn tanye aku.

Rabu, 21 Januari 2009

tiga, three, tres

three name that friends call you
[1] fasya
[2] bulan
[3] momoi

three most important date in your life
[1] 27 januari 1985
[2] 16 jun 1987
[3] 28 Ogos 2003

three things you've done in the last 33 minutes
[1] borak ngan student
[2] taip mesej
[3] jawab telepoonnnn

three ways to be happy
[1] dating ehehe sambil ckp banyakk banyyaakkk
[2] menyakaikan diri bersama kaum kerabat waahh besstt..
[3] hyperactive

three of your favourite songs as of now
[1] all boneca song
[2] i remember-entah lupe penyanyi die.
[3] mybedroom window-mystupidplayground


three of your favourite hobby
[1] buat kek or buat eskem melaysia
[2] borak sampai muntah
[3] mandi

three places you want to go for vacation
[1] air terjun
[2] jepuunnnnnn
[3] rumah tam spider bleh?ehehehe

three favourite cartoon/anime characters
[1] chibi maruko chan
[2] totally spies
[3] garfield

three malls you usually go to
[1] sacc ahahahahaa
[2] mid valley
[3] sunway pyramids

three favourite drinks
[1] nescafe tarik
[2] tea o' ice
[3] h20

three things found in your bag
[1] purse
[2] sampahsarap&ubat-ubat.
[3] hp.

three favourite colors
[1] green
[2]green
[3] green

top three hang outs
[1] sepupuku
[2] sigemok getam tu
[3] him

top three foods you love so much
[1] western food
[2] ibu masak
[3] steam boat

top three things special to you
[1] anak patung yg dah 7 tahun tak basuh ahahaha name die mr.chen
[2] kain batik lusuh ku muhahhahaha
[3] of course momoi ggeeemmokk..

top three atitudes you like
[1] kelakar
[2] understanding
[3] gila-gila macam aku jgk

three things you will be doing tomorrow
[1] entah
[2] entah
[3] entah

three reasons you answer this survey
[1] boring
[2] saje isi mase lapang time ngah kejej ahahahha
[3] nak suruh ni cube tag ni ahahaa

three person yang aku tagg
[1] niissshhhhhhhhh
[2] yaty
[3] saudagar

Selasa, 20 Januari 2009

hancus lebus.

"Ya Tuhan sangat murka jika hambanya minta diambil nyawa kerna tak sanggup nak tempuh dugaan yang DIA beri, aku mohon ampun dan maaf Ya Tuhan kebalkan hati aku......."

Ahad, 18 Januari 2009

........

pukul 3.16 die bagi mesej.
pukul 3.46 aku reply mesej.

**airmate xberenti ngalir ni. samapi sesak aku nak nafas cuz baring.momoi datang jilat2 muke makin sebak aku ..hurmm die pun tau aku sedih aku blur aku rase cam aramm ermmmmm aku benci airmate ni ngalir!sakit mate aku..aku cube tahan tapi makin teresak-esak aku dibuatnye..

bangun aku dari baring terus masuk bilik air buka shower then basah lencun dlm berbaju tdo terduduk aku teresak-esak..(kubayangkan hujan ketika itu kerna berada dlm hujan buat aku ok selalunyer)..dem still keluar jugak airmate ni..rendam muke dlm bekas air supaya sejuk mate aku yg sudah panas..hmm dkt setengah jam aku berHUJAN dlm bilik air..aku terase hilang pedih kat mate tapi didalam hmmmmmmmm..cuba lelap mate terpandang jam lewat pukul 5 pagi hmmmmmm kenape hati aku pedih sgt..aku mahu tido cuz letih menangis.......mate pun nak jahat ngan aku kan huh!........

Rabu, 14 Januari 2009

boikot!

link untuk barangan yang patut kite boikot.

list barangan yg patut diboikot.

tapi dieorg tercicir satu air mineral jenama aquarius pun keluaran drpd coca cola aku beli tadi terus aku tak minum huhuu semangat tak semangat aku?
eheheheh

**sebaik j'co donut dari indonesia hahahahah fiiiuusshh

kawen.kawen.kawen.


Sabda Rasulullah saw,

"Apabila seseorang itu berkahwin, sempurnalah separuh agamanya, tinggal lagi separuh untuk disempurnakannya"


ibu kakak nak kawen huhuhuhu..


***p/s: ini adelah akibat dr hormon aku baru lepas period dan sebentar tadi aku beborak2 ngan nish student kat tempat aku pasal seronoknye kawen..
uuwwaaaaaa nish jahat..

doa bersama-sama.

Selasa, 13 Januari 2009

virus blog?

tempat keje aku skrg student2 nye dah berjangkit penyakit blog ahahahaha selamat datang wahai budak2 mari kite sekampung meranti berkampung disini ahahahah

Isnin, 12 Januari 2009

tag yg ku curi ahaha

1. Apakah benda yang paling penting dalam hidup kamu?
momoi adekah tergolong dlm bende?ahaha,henpon cuz aku da ade kesayangan so hp jadi penting plak skrg.,teddy2 aku huh tak bleh tdo tak cium bau dgn kain batik lepas yg ibu aku buat kain buai waktu aku masih merah mentah suci murni dulu huhuhu..p/s:semua org mmg takut tdo ngan aku cuz kaen batik lepas tu aahahhaha

2. Apakah benda terakhir yang kamu beli dengan wang sendiri?
lontong ngan teh o beng se.

3. Dimanakah tempat impian perkahwinan kamu?
Rumah yang semua kaum kerabat aku ade exspeacially cousin2 aku =))

4. Berapa lama anda rasa hubungan kamu berkekalan?
kun fa ya kun. aku harap selame-lamenyer =) 7 tahun lamekan?

5. Adakah anda di lamun cinta?
yup sentiasa ehehehe

6. Dimanakah restoran terakhir kamu makan malam?
ss222 makan stik ehehehe

7. Namakan buku terakhir yang kamu beli?
tak hengat lar maybe eh

8. Apakah nama penuh kamu?
faisyariza

9. Kamu lebih senang dengan mak atau ayah?
kedua-duanye

10. Namakan seseorang yang kamu ingin jumpa untuk pertama kalinya dalam hidup anda?
erk entah.

11. Christina atau Britney?
Christina.

12. Adakah kamu mencuci pakaian anda sendiri?
tidak =) aku adelah si pemalas ahaahah

13. Tempat yang paling seronok kamu mahu pergi?
Tempat tak penting, dengan siapa lebih penting. Pergi tepi longkang pun boleh jadi seronok.

14. Pelukan atau ciuman?
Pelukan.

15. Butirkan 5 perkara tentang orang yang tag kamu.
a. aku tak kenal sbb aku curi dr page die je ahahaha

16. 8 perkara yang amat saya gilai
i. jumpe kekaseh ati ehehe.
ii. gado ngan momoi.
iii. j co donut =)) waahh aku ketageh deh eheheh.
iv. kumpul komik ngan cerita jepun or korea =).
v. bergelak tawa bersama kekupuku aishh rindu.
vi. maen hujan waaahh seronok.
vii. akhir2 ni aku ske make up =).
viii. berangan.

17. 8 perkataan yang sering di ucapkan
i. xde maknenye
ii. pundek
iii. muhahhahaa
iv. yayannggg
v. jimbit
vi. monyet
vii. sakai
viii. entah


18. 8 buah buku yang paling terbaru dibaca.
i. sakitnya rindu ini (tapi tak habes-habes pun aku bc ahahha)
ii. komik jepun
iii. komik jepun
iv. -seterusnye komik jepun
v.
vi. -
vii. -
viii. -

19. 8 lagu yang saya boleh dengar berulang kali.
i. just like a star-corrine bailey rae
ii. bukan rayuan gombal-judika
iii.tunjukkan aku-boneca
iv.penipu-piring hitam
v.lagu-lagu spider =) ohh sayangku ahhaha
vi.drama,love&relationship-babyface
vii.better-tegan&sara
viii-lagu sedih mulan jameela =')


20. 8 perkara yang saya pelajari tahun lalu.
i. tak semua bende yg kite nak kite akan dapat.
ii. belajar bergaul dengan org yg berpangkat dan lebih tua dari aku huhuhu.
iii. bukan semua org kita boleh percaye =)
iv. bukan semua org akan ske kite =) belajar maafkan org dan terima org seadanya.
v. aku terlalu memikirkan masaalah org laen sehingga aku punya masaalah aku tak boleh nak handle jadi aku belajar untuk dahulukan masaalah aku dulu kendian baru mereka2 =)
vi. belajar hargai hidup.no drug.no bunuh diri mcm bodo ahahaha
vii. Belajar jimat duet aku terlalu borossssss...
viii. belajar pam tayar kete yg selallluu lalluu pancit ahahaha

21. Mari mengetag 8 orang lain.
i. yati
ii. jojie
iii. husna
iv. saudagar garam =)
v. rurun
vi. rara
vii. alip
viii. tasha