Lilypie First Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Selasa, 26 Mei 2009

gambar lagi. part 1


bersama makcik2 kesayangan..syg ke? eheheh..aku pun pelik kenape aku ngan fara plg excited kat tgh2 tu eheheh

aku macam suke gmbr ni maybe cuz ngan pakcik n paksu aku yg macam terencat akal ni kan eheheheh


actually gmbr ni ditangkap waktu bitrhday wan kiteorg =) ni sakai lepas makan perut penuh kan..








(dr kiri pak cik eri da kawen tau,fara sepupu aku yg sgt2 weng ehehe,aku then si bujang gatal nak kawen tapi takde calon ni paksu epit masih bujang dan putus cinta ahaha gf die da tunang ngan org len kesiann ahahha)



baby.

ni acttually birthday si ayam goreng sepupu kecik aku.kenape dipanggil ayam gorenng?sbb die ske sgt2 tgk cite upin n ipin eheheheh pastu badan die sgt2 lar mcm nk kene makan je sebelom ni sgt2 gebuuu geraammm. skrg da besar sket die jadi ayam kuncup ahahaah tapi still selera wwooo..

pipinye ditampal kad ahahah


oleh kerana mak nye sebuk ngan adiah langsung tak diheran anak nye dibuli oleh kiteorg ahahahah


tak bleh blah tu lar pipi tembam sgt tak terase pipi tu ade brg ahahahaha






ini pulak anak buah aku.name die martin sharif ni lagi bulaatt ni spesis ayam kenny roger ni... ahahahah

aduhh rindu nak jumpe dieorg ni huhuhu


Isnin, 25 Mei 2009

the truth tiime

aku belek2 face book terjumpe soklan2 ni so aku curik lar cam best je..

Rules: Once you've been tagged, you are supposed to write a note with 100 TRUTHS about you. At the end, choose a few people to be tagged. You have to tag the person who tagged you.(DONT HAVE TO DO IT IF U DON FEEL LIKE IT)

(To do this, go to “notes” under tabs on your profile page, copy and paste this note, erase my answers and enter your own, tag people (in the right hand corner of the app) then click publish.)

WHAT WAS YOUR:
1. Last beverage: aku lupe name nasi tu tapi mkn ngan ikan tongkol.
2. Last phone call: yati die nangis2.
3. Last text message: fara ayag lauuuttt
4. Last song you listened to: permintaan hati cuz tadi ade org coll aku lar
5. Last time you cried: khamis lepas.



HAVE YOU EVER:
6. Dated someone twice: pernah.

7. Been cheated on: pernah
8. Kissed someone & regretted it: rahsia
9. Lost someone special: hm dah dpt balik pun.
10. Been depressed: selalu kot
11. Been drunk and threw up: tak pernah dose doh.


LIST THREE FAVORITE COLOURS:
12. green

13. red
14. purple

THIS YEAR HAVE YOU: (2009)
15. Made a new friend: ade

16. Fallen out of love: hurmmmmmm tak faham aahaha
17. Laughed until you cried: selalunye lar ahahah
18. Met someone who changed you: haah terseksa woo nak berubah.
19. Found out who your true friends were: hurmm sensitif takmo jawab ehehe
20. Found out someone was talking about you: lantak p lar dieorg aku pun tak heran..
21. Kissed anyone on your friend's list: erk takde lar.
22. How many people on your friends list do you know in real life?: banyak jugak

23. How many kids do you want to have: kun fa ya kun tapi mmg nak baby =)
24. Do you have any pets: yup si gemok momoy

25. Do you want to change your name: nakkk nak name qiqi pleaaseeeee =(
26. What did you do for your last birthday: g kubur kebumi kan arwah pakcik zul ='(

27. What time did you wake up today: 5.45 am

28. What were you doing at midnight last night: gado dlm mesej hurm!

29. Name something you CANNOT wait for: ade anak aahhahhaha
30. Last time you saw your Mother: pagi tadi tgh tdo.
31. What is one thing you wish you could change about your life:nothing.
32. What are you listening to right now: takde ape kat opis senyap sunyi je.

33. Have you ever talked to a person named Tom: erkk tom tom bak??ahahah

34. What's getting on your nerves right now: gado hurm
35. Most visited webpage: blogspot

36. Whats your real name: faisyariza

37. Nicknames: fasya,bulan,eca,hney,butet,juon,puteri pucuk kelompang,momoi n kakak

38. Relationship Status: dlm perancangan utuk duduk berdua ahahaha
39. Zodiac sign: aquarius.
40. Male or female?: pompuan tulen kauu.
41. Elementary?: srk seksyen 16

42. Middle School?: smkpp,smk convent klang.smk sek 19

43. High school/college?: inpens

44. Hair colour: Black
45. Long or short: paras bahu suda muahahahaha
46. Height: tak hengat tapi pendek ahaha

47. Do you have a crush on someone?: hurm haah ngan bf aku lar.

48: What do you like about yourself?: ramah tamah tahap babun.

49. Piercings: kat telinga je.
50. Tattoos: dose bodo.

51. Righty or lefty: kaki ahaha kanan ahaha

FIRSTS :
52. First surgery: muke =(
53. First piercing: telinga lar.

54. First best friend: nurshazrina(along) time skolah rendah.

55. First sport you joined: Hockey
56. First vacation:langkawi

58. First pair of trainers: tak faham ahaahah


RIGHT NOW
59. Eating: tak

60. Drinking: tak
61. I'm about to: working ehehe

62. Listening to: bunyi en.musa penyelia asrama ni membebel kat student ahha

63. Waiting on: mesej from en.sayang hurm!

YOUR FUTURE :
64. Want kids?: mestilar.
65. Get Married?: gile aku dah beriye nak kawen ni.

66. Career?:en.sayang suri rumah bleh? ahaha

WHICH IS BETTER :
67. Lips or eyes: eyes
68. Hugs or kisses: Hugs
69. Shorter or taller: Taller
70. Older or Younger: Younger
71. Romantic or spontaneous:spontaneous.
72. Nice stomach or nice arms: arms
73. Sensitive or loud: sensitive

74. Hook-up or relationship: relationship
75. Trouble maker or hesitant: trouble maker

HAVE YOU EVER :
76. Kissed a stranger: taknak nanti mulut berkurap.
77. Drank hard liquor: takmo tak sedaapp..
78. Lost glasses/contacts: mate aku tak rabun.

79. Sex on first date: hotak hang!
80. Broken someone's heart: hurm yup sorry..

82. Been arrested: haah banyak2 kali ahahaha
83. Turned someone down:pernah terutama mak bapak aku =(

84. Cried when someone died: pernah waktu org2 yg paling aku syg lar hurmm
85. Fallen for a friend?: maybe not.


DO YOU BELIEVE IN:
86. Yourself: tak jugak
87. Miracles: sgt2 percaye =)
88. Love at first sight: percaye =)
89. Heaven: semestinye.
90. True love : sedang mengalami ehehe
91. Kiss on the first date: gile gatal!

92. Angels: aaaaa.....

ANSWER TRUTHFULLY:
94. Had more than 1 girlfriend/boyfriend at a time: dulu lar skrg tak lagi eheh
95. Did you sing today?: haah pagi2 tadi cuz tensennn..
96. Ever cheated on somebody?:adatlar kan.nak selamat.
97. If you could go back in time, how far would you go?: on 1998 bleh??
98. If you could pick a day from last year and relive it, what would it be?: hurmm merdeka tahun lepas bleh?

99. Are you afraid of falling in love?: haah.

100. Posting this as 100 truths?: mestilar..



aku nak tagged

1.yaty

2.nish.

3.diana


Rabu, 20 Mei 2009

bual sama diri.


entry kali ni bukan pasal diet2 da.. penat aku nak pk lantak lar..


**tp jus lemon campur made amat mujarab asik berak-berak je muhahahaha


isshh berenti lar sya cakap pasal diet ..




hhmmm nak cakap pasal ape erk?


actually aku tengah serabut sangat-sangat serabut..


betul ke orang kate lagi kite nak buat perkara baik tu lagi banyyaakkkk setan-setan n kaum-kaum die dtg mengganggu mengusik sane sini.buat kami gado bagai hmm..setan ni jahat lar suke bisik yg bukan2 kat telinge aku..da lar mulut busuk!hurmmmmmmmmm aku serabut.jiwa aku tak tenang sangat-sangat!aku nak cite kat sini pun aku tak mo lar cite ape yg buat aku serabut cuz banyak mulut2 jahat nanti duk menyampai hurmmmmmm........sedih!


Sabtu, 16 Mei 2009

petua melembabkan kulit.

aku dapat petua menegangkan kulit pulak..
cam sonang joo..

Langkah melembapkan kulit muka:

1. Ambil sebiji mentimun dan dibuang kulitnya.
2. Potong halus-halus dan ramas hingga berair.
3. Sapukan air mentimun tersebut pada muka. Biarkan selama 20 minit.
4. Selepas 20 minit, cuci muka dengan air bersih.
5. Keringkan muka dengan tuala lembut.
6. Amalkannya tiga kali dalam seminggu.

Selain melembapkan kulit muka, mentimun ni juga ada khasiat lain.Mentimun yang dikisar dan ditambah dengan sedikit gula boleh dijadikan sebagai minuman untuk menurunkan berat badan dan menghilangkan panas badan.

p/s:pasal berat badan aku mesti tak tinggal muhahahha

Jumaat, 15 Mei 2009

petua kuruskan badan.part 3.

pasal kurus lagi ehehehe
banyak-banyak petua yang aku dengar..
petua yg ni org kate mujarab sekali..
buah delima..
tapi aku nak buat sekarang pun bukan musim buah die.
dah lar mahal huh!


Caranya seperti berikut;

1. Ambil sebiji buah delima muda dan kikis kulitnya.

2. Kisar buah delima tadi dengan setengah gelas air dan tambahkan secubit garam.

3. Kemudian, tapis air delima tersebut dan sejukkannya dalam peti sejuk.

4. Amalkan meminum air delima ini 1 minggu sekali selepas makan tengahari

tapi yang abg kat opis aku ni ajar pulak tak payah tambah garam.
kulit buah delima tu rebus pastu tapis airnye tu simpan dlm peti es. minum tiap pagi secawan..
aku bagai nak gile carik buah delima tu..
hangsuar betul bukan musim die patut lar takde!

petua kuruskan badan.part 2.


Caranya adalah dengan meminum air asam jawa. Mula-mula, anda ambil sebuku asam jawa.
Kemudian, ramas asam jawa tadi dengan segelas air putih dan sejukkannya di dalam peti sejuk.

Seterusnya, selepas anda makan tengahari atau malam, minumlah air asam jawa tadi. Amalkan meminumnya setiap hari secara konsisten. Mudah-mudahan anda berjaya menurunkan berat badan secara beransur-ansur dan selamat.


p/s:aku mmg nak cube yg ni doa-doakan aku eh eheheh

petua kuruskan badan.part 1.

sejak kebelakangan ni aku sebuk nak turunkan berat badan.
ari2 buat sit up sampai tegang perut aku ni sakit pinggang..
dah tak mau makan ubat doktor cuz if makan ubat doktor mmg lar cepat turun tapi..
banyak kesan-kesan lain nyer..
so sekarang disamping senaman aku pun mencarilar petua-petua kampung..
ari-ari dok searching internet ngan buku..
tanye-tanye orang..
ni aku nak share satu petua yang aku dpt dekat 1 laman web..





Tajuk: Petua untuk kuruskan badan & kempiskan perot.


1. Air limau nipis yang anda minum boleh menurunkan berat badan anda. Caranya: Sediakan dua biji limau nipis atau limau kasturi setiap hari, setelah itu perah airnya ke dalam gelas yang berisi dengan air sejuk, masukkan ke dalam peti sejuk. Setelah itu bolehlah dijadikan air minuman setiap kali selepas anda makan tengahari dan makan malam. Cara ini boleh diikuti dengan senaman ringan. Amalkanlah meminumnya selama sebulan, berat badan anda akan beransur turun.

2. Ambil 3 sudu besar serbuk teh cina dan rendam dalam air. Tapis dan campurkan dengan air perahan limau nipis. Amalkan selalu meminumnya 2 kali sehari iaitu sebelum sarapan dan sebelum tidur.

3. Jika anda mengalami masalah berat badan, air asam jawa baik dijadikan minuman harian. Air asam jawa akan mengurangkan kadar lemak dalam badan anda. Caranya: Ambil sebuku asam jawa, ramas ke dalam air sebanyak segelas. Masukkan ke dalam peti sejuk, anda jadikan minuman, selepas anda makan tengahari atau makan malam. Amalkan setiap hari, anda akan dapati tubuh anda akan bertambah segar dan langsing.

4. Selepas makan amalkan meminum Teh Hijau atau Teh Cina tambah dengan serbuk Kayu Manis dan Madu

6. Mengurangkan buncit - Bagi lelaki yang mengalami masalah perut buncit, anda boleh mencuba petua ini iaitu ambil sedikit kapur makan dan sebiji limau purut yang telah di perah jusnya. Kapur dan limau tadi dicampur dan digaul hingga sebati. Amalkan sapu disekeliling perut sebelum masuk tidur biarkan kering sehingga pagi.

7. Mengempiskan Perut - Petua yang mudah dan kos yang murah. Anda perlu mengambil limau nipis yang telah dicampur dengan teh tanpa gula untuk tiap-tiap hari kemudian diminum. Amalkan meminum air ini dan insyaallah perut anda yang buncit akan menjadi kempis. Petua ini untuk orang yang tiada mengidap sebarang penyakit.

8. Kempiskan Perut Anda - Nak kempiskan perut senang aje, ambil air limau nipis dan campur dengan kapur sirih. Lumurkan atau sapu dekat perut, amalkan setiap malam. Insyaallah perut anda akan lebih menarik

itu yang aku dapat kat web..
aku ingatlar kan nak cube yang limau nipis tanpe gula tu..
sebab aku dengar limau nipis ni banyak khasiat die..
lepas ni mati lar lemak2 yaang ade dalam badan aku ni muhahahah
aku pun nak try yg no 3 tu ngak..
tapi takde ke petua2 yang mengecilkan lengan ke? peha ke? yang buat untuk sapu2..
aku crk tak jumpe pulak. so if ade korang petua share ngan aku eh =)
Usaha tangga kejayaan kan? jom kita usaha sama-sama ehehehe

Selasa, 12 Mei 2009

cinta.3

“Cinta yang sejati, sebenarnya tidak pernah mati walaupun sudah berpisah, cinta itu akan terus mekar di lubuk jiwa. Hanya jasadnya sahaja yang sudah tidak bersama.”

Tip : Cuba buat-buat yang anda mahu berpisah untuk selama-lamanya dengan kekasih anda . Uji dia...jika dia benar-benar menaruh hati dan perasaan cinta yang sejati pada anda, dia akan berkata, "Jika perpisahan yang akan membahagiakan mu, aku rela melepaskan kau pergi!" Dia sanggup berkata begitu kerana baginya, walaupun dia berpisah dengan anda, dia tetap akan menyintai anda dan mahu anda bahagia. Namun jika dia cuba sedaya-upayanya untuk tidak berpisah walau hanya untuk sementara, dia hanyalah mementingkan perasaannya sendiri. Soalnya, adakah anda sanggup mengujinya? ADA BERANI?

cinta2



Penyakit cinta yang amat menyakitkan adalah, mencintai orang yang mencintai orang lain.”

Tip : Ingin saya sarankan untuk berkali-kalinya, apabila anda dapat tahu yang si dia sudah berpunya atau sudah pun bertunang, berkahwin, ANDA TIDAK PERLU BERSEDIH! Inilah masa paling best! Cepat-cepatlah melupakan dirinya dan terus saja memulakan lembaran baru dalam hidup anda. Kenal seramai-ramai teman baru, bina perhubungan baru, percintaan baru dengan orang baru!!...anda sudah tidak perlu lagi nak susah-susah takut ada orang yang nak jealous nanti.

cinta.1



Cara bercinta paling selamat ialah bukan dengan mengawal cinta itu dari hilang tetapi bersedia untuk kehilangannya.”

Tip : Beranikan diri anda, tabahkan hati dan bersedia menghadapi apa jua takdir yang bakal diterima kerana sesungguhnya, segala-galanya adalah dari kehendak Tuhan. Semuanya adalah ketentuan dari Ilahi.

tan sri momoy

ini lar gengster puncak perdana yang diperkatakan oleh orang ramai tu.

Isnin, 11 Mei 2009

kaum kerabat.1


2 ekor makluk ni adelah sepupu kesayangan aku.
sorang name ra yang sorang lagi name ru
ra kepale otak sakai
ru kepale otak gatal
tapi ru setia orangnye bukan mcm ra mudah bosan.
ra bongok2 ayam ru pulak sengal2 ubi.
ape2 pun 2 ekor ni ttp kesayangan aku =)
tq cuz sentiasa ada buat aku.

.

seseorangyang
terimaburukbaikaku
adawaktususahsenangaku
temaniakuwaktuakukataakutakmahuditemani.

yangpalingpenting
ditakkansesekalitinggalkanaku
evenakukateTINGGALKANAKU.

mungkinorangituadetapi.
dierasedietaklayakuntukaku
semogaTUHANpermudahkanjalanhidupnya