Lilypie First Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Selasa, 23 Mac 2010

Faisyariza yang dulu







Hidup aku nampak seperti sempurna..
Tapi terlalu rumit dengan bermacam-macam.....

Kata-kata akhir kamu terlalu membunuh aku untuk terus hidup sebagai faisyariza yang dulu...

Mane pergi die?aku rindu faisya yg dulu..
Yang terlalu tidak memperduli tentang apa pun kata orang...
Yang disenangi orang lain kerna sikapnnya...
Yang berani lakukan apa yang orang lain tak mampu lakukan dan akan cuba sehabes baik biar pun gagal....
Aku rindu faisya yg dulu..
Yang berperangai manis-manis...
Aku terlalu rindu diri aku yang satup itu...

Aku benci faisyariza yang sekarang..
Terlalu mudah mengalah..
Terlalu berserah..
Terlalu lemah...


Mane diri aku yang kuat dulu..

Jika kalian jumpa jemput dia pulang boleh ya..
Tolong aku....

Rabu, 10 Mac 2010

Malam ini aku menangis.

Rase macam nak fed up dengan semua bende...

Rase macam nak lari dari semuanya...

Orang lihat aku bagus.bahagia.tiada masaalah menjadi orang yang seperti aku...

Kamu tak tahu & kamu bukan ditempat aku...kamu tak mungkin tau ape yang sedang aku rase n tanggung..

Tuhan tu maha adil.
Penentu segala-galanya...
Jika ini dugaan buat aku..
Aku terima..
Aku terima..
Aku terima...
Dan cuba untuk
Redha..

Seperti aku selalu ckp tuhan akan bagi sedikit pahit dlm hidup aku sebagai hambanya...

Cuba untuk tenang..


Tuhan jangan tinggal aku..

Tidak mengapa aku tahu tuhan menduga aku..kerna DIA tahu aku hambanya yang mampu tempuh dugaan ini..

Cuba untuk tenang sekali lagi..

Hai airmata aku rayu kamu cuma keluar kali ni saja..supaya hati aku yang rapuh ini dan jiwa aku yang remuk ini nampak kuat pada lain kalinya..aku rayu kamu bantu aku ya airmata..sama-sama kita ya...

Moga aku sentiasa kuat..

Dugaan.....



P/s upload dr hp kesayangan ;)

Ahad, 7 Mac 2010

Kerje kerje kerje

Ini aktiviti aku petang tadi menampal nombor Perekse budak2 uitm.. Penat dahlar tengah ot semak kertas soalan yg berpuluh2 ribu tu...keje menampal nombor kat meje student pun kiteorg jugak..aduyaii aku mmg kene pindah bhgn ni tak mampu tercabar daye ketahanan diri ni...penat sebulan diLARANG cuti huhuhusadis...


Susun meje pun lembab bencciii...


Salah sorang staf exam semakin mereng sebab dah lame tak cuti berehat di hati minggu dan hati2 biase balik mlm2..


Kak raha gembire kerje sampai ke malam agaknye ahahha aku dah nak menangis sakit badan huhuhu

P/s upload dr hp kesayangan ;)

Birthday terlewat yg ke 25 :)

Actually tahun ni aku diCelebereeettkan sebannyak 2kali...ari yg sebenar2nye tu celebeerreettt dengan family aku kat kedai cousin..ade gmbar tapi kat hp tunang yg takde cabel n hp aku yg canggih tapi menyusahkan ni tak bleh belutot..aku tak tahu ape punce rosak kot..(padahal tak reti gune ahahha)..so ni plak dibelanje sempena besday aku yg ke suku abad ni oleh balong n kak umi aku yg boyot eheheh nandonggg..firstime g TGI friday. So aku sgt batak so maaflar ye ahahaha adik aku pun first time ngak aku tay die batak ngaj tapi cover2 huh mencikkk..


air ni lemonade ape ntah sgt masam tapi mcm best...sbnrnye ni air adik aku tapi die taknak kiteorg tukar cuz aku pin tak suke air aku ahahah


Ini ape pun aku tak tau cuz di orderkan oleh tukang pembelanje eheheh


Sangat tamak ini org semua pun die order huh tapi takper dimaafkan cuz die pembelanje ahahha


Air aku yg ditukar putih sgt aku tak ske eheeh


Ini kek cam sekerim die cokelat crunchies tu aku pun dah ckp belit2ahhahah


Gemok gemok gemok gemok jadi maaflar yer ahaha org gemok mmg selalu tamak tapi untung ahahaha


Bersame pembelanje eheheh terime kasih ye kalian due nanti blanje kami lagi ditempat pelik2 lagi ahhahah

P/s;besday aku dah lepas 27hb januari sebenarnye tapi aku baru berkesempatan nak bercerite jadi maaf lar yer ehehehe

Steammmboatttt

Ari sabtu keje balik je keje ade menatang ni dieorg buat kat umah...








Sedap n best maakan plak kat 'pankin' umah aku ehh cam pelik je 'pankin'(alar yg mcm pondok kayu tu...ca kan ke senang ko ckp pondok kayu???)ok pankin ialah pondok kayu yer..ahahah nanti aku amik gmbr yer tunjuk ape itu pankinn...
Tapiiii yg tak bestnye makan kat luar rumah ni tengah2 sedap aku makan tetibe ade lipas terbang..waahhh dengan lajunye aku melompat masuk dlm umah seram giler..org yg paling gembire ialah ibu cuz kedatangan lipas tu buat anaknye yg sedang operasi diet ini berhenti makan huh kejam tau...
Dddaaannn terpaling tak kebest aannn nyer time nak mengemas ...giler penat klo dah mkn steamboat for sure perkakas lebih dr makanan huh!aku dahlar penat keje takde cuti kene kemas lagi huhuhuhu sadissss....tapi sedappp...

Abc frado

Aku nak share satu makanan yg ibu sedang melarang aku makan buat mase ini ialah ABC Fradoo......(seksyen 2)
Sedap wey sumpahhhh korang sure gian nak makan lagi!akular yg ngajar org2 opis aku mkn abc kt situ skali semua pun mcm aku ngak jadi penagih abc fradoo yg mendadah tu!!!


Maaf yer aku dah makan separuh baru teringat nak tangkap gambar ahaha sgt buruk Lantakk ekekek maaf ye aku mmg selalu terlupe diri bile jumpe abc fradoo yg jahat ni suke menjahanamkan edisi diet aku tau!!!benci....


P/s upload dr hp kesayangan ;)

Rabu, 3 Mac 2010

Pandai

Maki orang lain minta maaf dekat orang lain..........
Ucapkan maaf tu mudah tapi untuk memaafkan tu yang payah
Maybe kite kate sudah maafkan
tapi kesan luke tu masih berbekas jadi tak mungkin memaafkan tu satu perkare yg seratus peratusnye ikhlas cuZ kite tak mungkin dpt lupekan 100%..kesilapan itu....





Aku manusia biase takpernah berbangga dengan menang or kalah aku dlm sesuatu perselisihan..aku juga manusia biasa yg tak pernah sempurna..yg sentiasa ada bisikan2jahat menemani..even kamu tak mengucapkan maaf buat aku tapi jauh dihati aku ni maafkan kamu..dulu rase hormat ni100% mmg buat kamu tapi sejak kejadian tu aku dah tak mampu beri hormat seperti dulu...seperti kate aku tadi aku manusia biase yg takpernah sempurna cube utk ikhlas memaafkan tapi hati aku masih berbekas pedih sgt kate2 kamu buat aku hmmm keadaan takkan same mcm dulu..aku rase ini yg terbaik buat aku...maaf saudaraku..hati aku sudah tawar untuk jadi seperti kite2 yg dulu..yg boleh bergurau sebda bertepuk tampar menumpang bahu dikala susah hmmm segalanya tidak mungkin..aku perlu jaga hati aku supaya kamu tidak henyak hati aku lagi maaf saudaraku...seribu kali maaf....

survey yg tak best.

1. Bekas kekasih saya adalah :
seorang lelaki. =D

2. Saya sedang mendengar:
bos aku bergelak2 kekuat kat dlm bilik die..

3. Mungkin saya patut:
tido skrg sbb mengantuk sgt2

4. Saya suka :
makan.

5.Sahabat-sahabat baik saya :
ramai nak senaraikan takutg tertinggal plak...

6.Saya tak paham:
knape bos aku sgt bencikan aku huh!

7.Saya kehilangan :
hhmmmmm...entahhh takde pon..

8.Ramai yang berkata :
sabar ye nanti tak lame bos ko tu tukar ahahahahaha

9. Makna nama saya :
hhhmmm takde makne tapi if fais tu yg berjaya..

10.Cinta itu adalah :
indah dan kadangkale sedikit pahit dan sakit.

11. Di suatu tempat, seseorang sedang :
mentenettt muaahhaha

12.Saya akan cuba :
lindungi perasaan aku sendiri..

13.Ayat SELAMANYA membawa maksud :
hhmmmm entah..

14.Telefon bimbit saya :
banyak game dan makan duit huh! benci aku...

15.Bila saya terjaga dari tidur :
mesti si gemok momoy tu ngah gigit hp aku cuz memekak bunyi alarm kacau die tido..antu punye kucing...

16.Saya paling meluat apabila :
berlakon kuat huh!!

17.Pesta/Parti adalah :
entah bukan jiwa aku..

18.Haiwan yang paling comel yang saya pernah temui ialah :
monyet terkecil kat dunia yg mate bulat n cantik tu..

19.Peringkat umur yang paling menyeronokkan bagi saya ialah :
mase form 1 n form 2 =D rindu zaman tu...

20.Hari ini :
meeting dan kene perli mcm aram oleh bos aku yg sgt tidak pernah adil dan senantiase mencari salah aku huh!!

21.Malam ini saya akan:
sambung tlg ibu buat bunge pahar..

22.Esok pula saya akan :
keje sampai malam =(

23.Saya betul-betul inginkan :
ketenanagn dan lepaskan diri drpd ape2 masaalah y aku sedang alami ni huh..


24.Ketika anda lihat wajah anda di hadapan cermin pagi ini :
ok aku tak pandang cermin,...pelik?tapi benar...

25.Pusat membeli-belah atau arked permainan :
shopping ar..

26.Makanan Barat atau Jepun :
barat you knooowww..

27.Bilik yang terang atau gelap :
gelap..tdo best..

28.Makanan segera adalah :
cepat dan cepat ahahaa

29.Ayat terakhir yang anda katakan pada seseorang?
ngantoklar kakak...

30.Siapa yang anda nak Tag?
y bace survey aku ni,,,

Selasa, 2 Mac 2010

(part 1/2) hari keluarga di melaka

dekat sebulan aku sediakan aktiviti untuk mlm punye aktiviti rase tensenn jer rancang menatang game yg mcm2.. yelar deal ngan org tua yg banyak bunyik n banyak songeh aahahahh pak2 sedare aku n mak2 sedare aku jenis kecoh sket..GILE n tak terkawal kadang2 tu..tapi semua sporting cuz dah semua nyer gile kan aku nak cakap ape muahahaha..

acara pertama ialah birthday surprises yang aku tak tau pun takde dalam senarai sbb tu lar majlis yang aku rancang lambat dimulekan..harijadi mak long foziaahh u ooll ahahaha
yang bawak kek tu anak die yg gile sakai sukar nak dibendung kesakaian nyer..

tengok muke aku serupe tenuk.




pastu berjoget lambak sekejap dengan mentor nyer 3 ekor monyet nie ahahah budak2 mc d..









dengan bapak2 budak pun berlambak2 bersama anak-anak kecik nyer ahahah tak sedo diri betul buat malu jer ahahaha







ibu please behave aduyaii die pun terlebih kene sampuk ni..

lepas je habis acara selambak tu sambung plak acare amik hadiah yelar dah rentung men game yang aku buat siang tadi sampai lemas2 anak orang aku buat ade lar ganjaran nyer kan? tapi aku rase yang kalah lebih over dr yg menang..
pertandingan mewarna yang mak-mak dieorg yang tolong kaler kan ..mmg hampeh!

alamak camne aku boleh terUPLOAD gmbr bapak aku ni aduyaii..

oii ini pertandingan kanak2 tapi kenape ramai yang dewase dr kanak2???kesian budak blakang tu langsung tak nampak muke..no satu plak tu ahahah


ini carik syiling dlm kolam kot entahlar aku tak ingat tapi acare ni sebenarnye aku kalah tapi biase lar pegadilnye bapak aku kan\/ ahahahaha
lepas abes merapu bagi adiah mule lar aktiviti yang aku arrange kan ..
pertandingan karaoke duet..oleh kerana aku serba faham yang dlm family aku ni takde sape pun yang pandai nyanyi perasan jer lebih jadi pertandingan ni diberi markah berdasarkan persembahan takkesahlar suare ke kutub utare sekali pun tapi klo persembahan dapat tepukan paling gemuruh kire handal eerrk gemuruh ke???lepas tu pasangan bukan sesuke hati boleh pilih tau kene cabut undi kire nasib ahahaha..tapi pengadilnyer pasangan lawan tu sendiri ahahah lagi gile mase aku kire markah ade yg bagi markah 1per 1/4 gile kejam ahahaha
ini pengadil yang kejam2...


ini poklong aku aduyai aku rase dah macam musang berjanggut .. beria2 nyanyi klo korang nak tau dr petang tu berkali2 ngak practise pastu asik tukar lagu jer ahahahahaah tapi kalah.. *mmg nak bg kalah pun ahahaha sbb yg kire markah aku so ape ade hal? ahaha
adik aku ngan makcik aku..yang sesnyap sesenyap nyer ahaha
yang ni paling over aku rase nak bagi kaki siap pusing2 buat breakdance tapi nyanyi ntah kemane 2 ahaha jimbit jimbit.
siap salam pegadil tu nak amik hati ahaha
kesian ude duet dengan laki die yang langsung nyanyi ke lauut ahahah


ayah aku membuat pujian palsu huh..

beriya2 tarik kalah ngakk booooo


pak andak aku yg istimewa even tak tau bace tapi die hafal lagu.. teraa kan kan.

kelab peminat ibu menandong

air ketuban dah pecah lar tu ahahahaha



penyokong-penyokong ibu menandong


abang nandong ngan mak nandong tetap kalah muhahahaha gelak jahat!!

perhatikan gmbr blakang tu cik ali aku beria2 die berlari nak bergambaran dgn artis yg persis mawi ni..
siap d pakej sain autograf lagi.

pak lang & mak lang

mereka dua ni tahu menyanyi jadi dengan perasaan hasad dengki nyer mereka sekalian memberi markah paling sedikit aahahaah beriye2 menyanyii kesian siberak2 ni ekekeke

sepupu aku yg paliiiinnnngg sewel!!! pecah perut ko tau tak??!! sebaik tak terberanak anjang aku yg tgh ngandong tu sbb gelak sampai tak cukup nafas dibuatnye si eddy gile ni punye keje!


perhatikan semua gmbr org2 dibelakang tu semua tak berhenti gelak dr mule die buat persembahan sampai abes..
dengan bontot alar2 ziana zin sebelom kawen joget alar mas idayu ahahahaha mmgaku gelak sampai sakit perut aduhaaiii

sebaik anjang aku tak beranak malam tu cuz gelak sampai senak perot..
mak die mean mak long aku beriye2 lar nyanyi lagu mas idayu senggol-sengolan tapi si sewel ni tetap dengan joget die dengan muke slumber die....bodo tau ko ni dy ahahahaha
actually sebelom persembahan die ade tunjuk aku bumper buatan die tu..mase die tunjuk tu kecik je pakai bantal kecik skali time betul2 keluar bumper alar kak pah..ahahaha

tapi yg sedihnye die pakai bantal kesygan aku!!!!!hannnggiinn tapi aku tak berenti gelak ahahahaha tak jadi hangiinn...

ibu berduet dgn pak anjang aku yg paling pemalu aku kire akan tetatpi pak anjang aku maybe tertelan ubat makjun kot hilang kemaluannyer eehhhhh mcm tak senonoh je bunyi nye..hilang penyegannye maaf ye kengkawan aaaahahahaha

ibu sudah mule menyakaikan dirinye...

sampai lunyai ibu kejekan pak anjang satu banglo dibawaknyer pusing...
artis paling famous mlm tu en ralman amir wuuhhuuu paling ramai peminat
(ayah tlg jgn perasaan sgt yer)

duet yg paling ramai peminat iwan dangdutlar katekan..

ayah tolonglar jgn nak berlagak dahlar rabun nak pakai ngak spek itam mcm mane nak bace tulisan kat tv tu?aduyaiii...
bapak ku disampuk antu iwan dangdut
(ayah kakak malu =.= menantu pun ade tu aiisshhh)

aku n pakcik yg depan dj tu adelah mastermind yg selalu kene marah denan pemain yg tak puas hati kenape bile mereka2 kalah...hangiiinnn jer...

mereka masih dlm keadaan behave ur self (keberadapan yg cemerlang)
even aku ngan fara mcm fail bab sopan2 ni tapi masih dlm keadaan terkawal ehehe

hah ni mereka-mereka menjadi be your self aiisssshhh (ketidaksopanan&ketatasusilaan)
TAMMAT.
ps:bende ni dah lame simpan kat draft cume takde mase nak publish ni aku publish buat sejuk2 kan hati..