Lilypie First Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Isnin, 29 September 2008

raya suram part 1.

esok raye.
selalunya keluarga aku seminggu sebelum tu sebuk shopping sane sini belikan mak&abah(atok nenek aku ni) semua2 sedare mare hadiah hari raya..
2 or 3 hari sebelum raye mak mean nenek aku dah sebuk buat kueh.dahramai yg baalik kemas2 rumah mak tu..
tukar langsir tukar kapet..aku pun selalunye dah balik 2-3 hari sebelum raye..
kumpul ngan sepupu2 canang2 1 kampung... lepak2 bawah pokok(menyorok sbnrnye malas buat keje ahahah) pasang pelita ni 7 hari seblum raye.. mlm2 men mercun jgn kate nak dekat raye mase nak masuk puase dah putih2 lantai abah aku cucuhkan bunga api tulis2 name ahahaha kuning kuncuplar daun2 pkok abah kene bunga api ahahaha..

tapi tu raye-raye sebelum ni.....

raye tahun ni semua cam takde semangat raye..
tahun ni lain.pepagi selalunye kumpul ramai salam2+gelak+kumpul duet raye ..
tapi kali ni pepagi lepas sembahyang mungkin kiteorg semua terus gerak g kubur kuala selangor.. lawat kubur arwah tok su..rase mcm baru je semalam aku peluk cium dengan arwah.usik die sampai keluar muke mengigit die punye lar die geram..arwaH toksu ialah seorg sleepy beauty semua care tido pun die boleh tido dengan lena.berdiri,duduk,memasak,dlm kete,termenung pun boleh tido..die letih.aku tau die letih mane taknye.. tdo pukul 1 lebih bangun pukul 4 pgi hari-hari macam tu..semate-mate nak menjual nasi lemak yg mmg tak menguntungkan die langsung ..nasi lemak sehengget(mane nak cari sehengget skrg?) jual kate tepi jln rumah die tu..
if org beli satu or dua sure die bagi extra 1 or 2 nasi lemak lagi kate nye tak cukup ni nenek sedekah..if ade yg die kenal lau lalang dipanggilnye suruh amik nasi lemak siap untuk anak2 org tu sekali die bungkuskan..ni aku dengar mase kat kubur pakcik yg selalu lalu lalang kat rumah die ceritakan yg arwah sebenarnye niat nak bersedekah..semua org suke nasi lemak die ikan bilis yg diblender.tak terlalu pedas then ade secret resipi die yg hanya emak(nenek) je tau selame ni tapi pada hari terakhir die baru die bercerita.. hurmm...itu salah satu tanda mungkin..
raye kali ni takde lagi nasi lemak telur gulung2 ='( hilang salah satu rutin aku setiap tahun.. ='( urrhhggg eca rindu atok .... maafkan eca atok..



****sebak... to be continue

masih keje di esoknye raye

uh eh uh eh..
penat nnye sgt2..
2minggu kebelakangan ni aku bz buat kek & kueh..
wahh penaatttt..
teringat kelmarin kuih chocoball aku jadii kuih batubata yg keras baling dinding pun tak pecah kuih tu ahahaha dah lar nak cabutkan dr bekas pembakar pun tak boleh bising ibu ahahahah..
tak nak aku buat resipi sendiri lagi..
semalam buat kuih coklatchip yg pekat&ranggup separuh aku dah makan dulu..ahahaha sambil buat sambil makan nyujmnyumnyum.. camne nak pakai kebaye besok??
ahahaha

2-3 minggu ni aku ok.
takde sedih2 =)
(tpoo mlm td nangis rindu tu sape??)
happy jer tak pk ape..
cume sometimes sunyi lar..
sampai ade satu hari tu bile semua org bz keluar ngan bf&scandal memasing ..
huhuuhuhu buat aku rase nak ade bf sgt2.. sure tak sunyi..
hurm aku bukan memilih cuma rase belum suke sape2..
aku tak nak jadi mcm dulu konon2 lepas couple boleh suke die ..kesian org tu..maaf ye awak =(
sumpah tak berniat pun nak memainkan sape2..aku dah sound awal2 tapi die yg degil so bukan salah aku kan?
aarrgghh biar lar.. aku sendiri pun takde mase nak keluar ngan kengkawan..
aku suke diri aku yg sekrang =)
yg aman damai..yg tidak risau2.tidak terlalu sakit rindu..
aku redha..sgt2 redha..
if ade jodoh aku tak kemane..
tapi akan sentiasa berusaha =)
moga tuhan jodohkan aku dengan kekaseh yg baik hati =) mcm lagu munajat cinta=dewa.

raye esok =]
tapi cam tak se excited mcm dulu lar..
tak tau lar kenape maybe cuz dah besar semangat raye tu makin kurang =)
barang pun banyak tak beli..
huhuhu


kepada semua yg terbace =)



saye ucapkan selamat hari raye maaf zahir& batin

Ahad, 14 September 2008

kenyataan.

disini aku ingin kongsikan 2 kenyataan yang kadangkala kita taknak fikir pun..

kenyataan 1: orang yang bersama anda ketika ini mungkin bukanlah orang yang benar2 anda sayangi.

kenyataan 2: terdapat orang yang tahu dia tidak dapat bersama kamu ketika ini tetapi masih menyayangi kamu sepenuhhatinya, fikirkanlah.


p/s dan aku skrg berada didalam kenyataan 2... hurmm sakit nyer......

nice stupid playground-bedroom window.

Nice Stupid Playground-Bedroom Window

All alone in my room..
Sitting in the afternoon..
All i heard is those sad,sad..
Listen to what the said..
From the room window door..
Ordinary day...(3x)
Ordinary..
C/oLittle by little..
Thats she wants it all..
About you..
If you find me..
Im over,over you..
Lying down on my bed..
As the day seem so sad..
Wishing on the sunshine..
Come and take me now..
From the room window door..

lagu ni pemberian dari seseorang yang ku panggil sahabat =) hencek razak.
die men gitar sambil nyanyi =) mase tu supersaver punye zaman so ape lagi cam beruk lar men super saver ahahaha
mase ni aku ngah sedih ehehe die melayan so aku pun layan lar.
thanked hencek razak anda sahabat terbahek saye =)

Sabtu, 13 September 2008

syaiwan semangat.

kenape syaiwan?
ahahah hanya yg berada didalam kereta ketika diputrajaya je tau..
bongok.nye pemberi name eheheh.....



waahhhh arini daku rase mahu jadi baru.
mean semangat baru yg diberi nama syaiwan itu.
=)

kepada hencek razak sahabat saya =)
terima kasih diatas segala kata-kata dorongan yang diberi.
tidak pernah jemu hencek mendengar..
tentang permasaalahan yang sama.
sedangkan hencek&saya sedia tahu akan sakitnye saya tiap kalinye nanti.
hencek tahu saya degil mahu sakit itu..
saya kata konon saya kuat ..
saya kata saya okay tapi hencek tahu saya tipu..
hencek dengan pakse hati terima&sokong apa saja keputusan saya =(
hencek kata asalkan saya bahagia.asalakn saya happy.hencek terus memberi semangat tapi masih mengingatkan saya supaya bersedia dengan apa pun perasaan selepas itu.
tidak seperti yang laen..menolak,mempersoalkan keputusan saya tanpa fikir hati saya.
bila saya bahagia berkongsi cerita ttg perasaan bahagia ini..mereka mencebik bibir memaling muka mereka merasakan takkan lama hurm..tidak ada rasa hormat tentang perasaan saya..inikan perasaan saya kenapa perlu mereka runtuhkan seperti meludah hati saya huh begitu sekali sakitnye saya rase setiap kali mereka begitu hurmm..
bila saya jatuh bila saya sakit kembali ..bila kebahagian itu tidak lagi digengam oleh saya..
lihat kawan-kawan saya bertepuk tangan kerana mereka rasa meraka menang.kerana mereka rasa mereka betul.
dan mereka rasa saya bodoh menerima sakit berulang-ulang kali..begini kah kawan?
berlainan dengan hencek ='(
meminjamkan bahu.menjadi telinga,
mendengar dengan penuh tumpu seperti baru pertama kali saya bermasaalah begini.
begitu berhati-hati menasihati saya supaya saya tidak lagi terlalu kecewa supaya tidak lagi saya rasa tak berguna supaya saya tidak terasa yang saya tidak tersilap..
hencek tidak pernah jemu mengambil tahu..bagaimana saya,gembirakah saya.
jika saya tidak didalam zon yang hencek kehendaki.hencek akan sentiasa ada untuk saya.

terima kasih hencek =)
hencek sahabat saya=)
sahabat terbahek yang pernah saya miliki =)
hencek suntik satu semangat kepada saya =)

saya harap saya kekal dengan semangat itu insyaallah ..


doakan saya ya hencek razak aka wan boloq =)

Selasa, 9 September 2008

tidak sedih.

tapi knape airmta ni mengalir.......



dem.

aku rindu die.rindu sangat sangat akan die tuhan..


tiba-tiba kau kejam dengan aku.


terima kasih sayang.

Isnin, 8 September 2008

dem fak yu.

kenapa mudah berubah?


qeqaseh,
sahabat,
saudara,

hari mereka lain esok lusa mereka suda laen.

**kerna mereka manusia..seperti kau..
faham?.

Jumaat, 5 September 2008

insyaallah.

ya Allah ya tuhan ku.

aku mohon kepadamu.

cekalkan hatiku.
tabahkan jiwaku.
bakarkan semangatku.


untuk terus mencari jalan supaya dekat kepadamu..


ya Allah ya tuhanku....


amin.


p/s: yaty nanti ngaji sesame eh =) luf u.

batu.

pedulik.

mungkin hati awak tuhan jadikan dari batu.
terlalu keras.
terlalu tidak kasihan.
hurmmmmm.........

saye disini demam panas suda masuk hari ke 4.....
rase nak tercabut hidung.rase longgar semua sendi hurmmmm.......
saye beritahu awak awak masih begitu senyap disana...
awak tak kasihan ke awak dengan kekaseh awak ini????
kenapa awak begitu kejam......
apa silap saya buat awak tak memperdulikan saya berhari-hari......
ditelifon tak diangkat .
di mesej tak dibalas..
suda mahu putus urat kepala memikirkan apa silap saya lagi kali ini awak........



jika takdir tuhan cabut nyawa saya malam ni.......
awak masih dengan hati batu awak itu kah?..








saya sakit..
sgt sgt perlukan awak....