Lilypie First Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Jumaat, 11 Julai 2008

..

titik ini. kan ku tanda pekat2.

bagi pengajaran untuk aku masa akan datang.

Khamis, 10 Julai 2008

mengeraskan hati.


semalam tadi.......
dengan rasa kosong ini...
aku lepaskan kau pergi...

tiada lagi aku merayu-rayu..
meminta-minta seperti selalu..
tiada lagi kata-kata rajuk yang ingin dipujuk..
tiada lagi sindirsembilu dalam wasiatku..
untuk kamu..
seperti selalu yang aku lakukan..
meninggalkan kata-kata yang terkesan..
bagi kamu rasa bersalah..
tiap kali kamu mahu pergi dari aku..

perpisahan kali ini..
bukan lagi rasa marah..
kecewa seperti diperbodoh-bodohkan..
mahu menjerit sekelian alam..
memaki hamun nasib diri...

tidak lagi perasaan itu aku lalui..
setelah beberapa kali..
kita tempuh saat ini..

pasti kamu hairan kan?
kenapa aku begitu tenang..

yang keluar..
hanya kata-kata manis dari hati..
rasa-rasa indah yang pernah kita alami..
tentang kehidupan kamu..
yang akan ketiadaan aku lagi..
cuba merendam hati untuk memahami ..
dan menerima hakikat ini..
siapa aku untuk mempersoalkan..
tentang jalan takdir hubungan kita..
DIA yg maha mengetahui .. maha adil..
jadi layakkah aku untuk bertanya?
DIA yang memusingkan seluruh alam ini..
DIA yang memberikan rasa ini..
DIA maha adil..
kerna pernah memberi kita rasa ..
suke cinta rindu dan gembira ..
bila bersama..
kadangkale die menguji kita..
mahu lihat kita redha atau tidak ketentuanNYA..
dengan memberi sedikit rase
sedih sakit kecewa dan hampa..
aku percaya ini adalah salah satu ujian NYA..
aku mudah lupa..aku selalu terlupa..
betapa hinanya aku..betapa kejinya aku..
meminta-minta dariNYA ketabahan hati..
ketika rase sedih.kecewa dan hampa itu datang..
baru aku cari DIA..
setelah aku lupa DIA semasa aku gembira..

jadi layakkah aku soalkan?

mungkin ini jalan takdir kita..
setelah beberapa kali kita cuba..
bertahan dan cuba bertahan..

lari dari kenyataan hidup..
tentang pelbagai perbezaan..
mencipta alasan yang tak relevan..
untuk terus kita bertahan..

kamu kata kamu harus pergi..
kerana dirisendiri tak terjaga..
bagaimana mahu menjaga aku..
**klo aku kate aku tak kesah?
**klo aku kata aku tak perlu kau jaga cuma duduk sini setia cintakan aku cukup..
**aishhh..aku pasti kau takkan mahu..lelaki seperti kamu suka perpandangan jauh..
**memeningkan kepala awal2..kamu baru mahu bangun.aku tau.aku sanggup tunggu.
**tapi kamu masih kata benda yang sama..takut aku kecewa nanti..
**kecewa aku yg kamu pikirkan..jadi kamu?aku tahu kamu kecewa.aku benci kamu simpan begitu..
**kita masih ditahap ini cuma jalani saja ikut takdir apa yang ditentukan nanti susah sgtkah?
**sedang cinta masih kuat kamu mahu melepas tangan..
**sedang aku mendepang lengan kamu tolak aku jatuh kembali..
kamu pesan lagi..
jalani hidup dengan lebih baik lagi..
bagaimana?kan lebih indah jika kamu pun ada sama..
lihat saya hidup gembira di cinta kamu.dijaga kamu.dirindu kamu..

hurmmmm........bagi aku ruang bernafas...

kemungkinan terlalu selalu kau minta melepaskan tangan..

membuatkan aku dengan senyum kelat melepaskan gengam juga..
membuat-buat diri ini kuat dihadapan kamu..
tidak terasa dikecewakan kamu..
kerna aku tau kau lepaskan aku kerna kau cintakan aku..

semoga tuhan tak biar engkau sunyi..
semoga ada gadis hebat menemui kamu..
yang mampu mencintai kamu seperti aku..

aku pergi tanpa rasa dendam..
tanpa rasa sesal pernah memiliki kamu..
cuma kau mahu kau tau..
kau adakah yang terbaik pernah terjadi dalam hidupku..

terima kasih untuk kenangan selama 6 tahun lepas..

selamat tinggal.
cintaku.
kekasehku.
canduku.
dan sahabat jiwaku.

.pasti aku akan rindu kamu.

kenangan pinnshen.

Isnin, 7 Julai 2008

anak buah.baru.

6.7.2008 10.10pagi ari ahad.

harini baru aku jumpe anak buah pertama kat belah family ayah.
mean aku ade dua lar anak buah. sebelah ibu =) irdina khadijah yg baru ni belom ader name maybe name die muhammad iyas hafiy or muhammad idzaki hafiy..
klo aku senang jer nak panggil ahahah panggil kentucky ahahaha..

dlm kete waktu balik mule lar berangan2 ahahaha..
if aku kawen nanti ade anak aku nak letak name anak ihtqan alar aku tgk buku name2 islam tadi aku cam suke name ni..rasenyer ejaan nnye camni lar cam comel jer bleh aku panggil anak aku name ikan2 ahahaha..tapi tu klo anak lelaki.
klo perempuan ermmmm dr dulu aku suke name ape eh.. ermm yg ader unsur2 yg kite bleh panggil name manje dier kiki ehehehe cam name kucing tapi aku ske name kiki..

****menung.
klo tak aku dah boleh bagi name kat anak akukan........
ermmmmmmmmmm.....

semoga semoga semoga.
huurmmmm takde apelar...


kla selamat malam.semua.



****awakselamat malam jugak.moge mimpi saye erm takpe lar moge mimpi indah.
sure lena tdo cuz tak payah nak mesej sy memalam lagi.. = ...
it ok.it a life. sy dah biase tengok awak dtg & pergi...
biarlar....moge awak hidup baik2 saja.


***tuhan jangan biarkan hati nya sunyi seperti aku.
***aku bukan sunyi tapi hati aku kosong...
***tiada rasa ape.........



1.43am.

Ahad, 6 Julai 2008

kongsi nasi ngan ulat gemok

****kul 6.35 aku bangun arini..
**tenung jam ku snozee samapi kul 6.45..
***isshh syaitan jauh kau aku mahu bangun...
**hp di tepi katil aku pandang sepi hurm pagi2 dah lihat muke die kat wallpaper..
pakai baju merah. senyum ketat ah die mmg mcm tu..tenung jap diam skali ehh aku keje lar arini.
ahahahahah lari mandi. kuar jap amik hp pasang lagu mulan-lagu sedih. ulang banyak2 kali... takpe aku kan kuat..

sampai ofis lewat 3minit sebaik ni jam kat roundboard uitm lar ni sebuk jer budak2 ni kacau jln aku.
huh...

perut aku tak lapar tak rase ape pun tapi cam kene makan ngak bg kuat arini lagi kuat dr semalam eheheh ape aku ngarot ni...
tapaw jap beli nasi lemak abg shahrol. aku pulak nak beli meehun ke nak mee??
niat ati nak ckp meehun sekali yg terkeluar kat mulut aku nasi lemak sambal paru sambal lebih erk kak..isshhh kenape lar aku tiap kali macam tu huh!

tekak ni takmo nasi lemak. rase nak minum ess jer ermm..

pepagi kaunter dah bz budak2 nak pulang borang.
aku mkn dulu.
waktu kat pantry tadi pas wat air teh'0 1jug..
aku belek2 hp mesej kosong kat inbox ngan sent item.hurmm baru aku ingat mlm tadi aku yg delete semua ahahaha.. pasang lagu slow volume dgr lagu jgn lupakan-nidji. sambil makan nasi lemak. .
tengah2 best layan nasi tetibe aku nampak kat telur mcm ader bende gerak.eh nasi gerak..gosok2 mate..eh ni ulat gemok.. terus aku lari sinki muntah balik.. berair-air mate aku sakit jolok tekak..

kebetulan bang sharol masuk die nak mule mkn..
aku duduk amik garfu hancur2kan telur tu..
sial buat aku loya pagi ni ye ulat gemok.makan nasi aku.huh!
aku cite kat bang sharol die kate aku salah pandang eii ulat gemok ngan nasi aku tau beza lar.
die dgn slumber makan terus nasi tu tu..
die kate takpe ulat tu vitamin.
aku tak puas ati selagi tak jumpe ulat dlm nasi aku ni nak tunjuk kat die..
aku korek satu2 nasi aku nak tgk mane yg gerak..
lame ngak lar pencarian aku tu samapi abgg shahrol betul2 suap yg last..
jeng jeng jeng!!!
aku jumpe hah kan aku dah ckp ulat gemuk!
tapi yg aku jumpe mcm kecik je tak segemuk atas telur tadi..
aku rase aku dah termakan banyak ulat kot even baru 3 suap.
huh. taknak aku g kedai kakak tu lagi!!!

aku rase loya tgk nasi skrg eeee.........
aku rase cam binatang gerak2 dlm perut aku eeuuuwww.......
sebaik kaki die ttak cam lipas huh!klo same mmg aku keluarkan sekali usus perut aku ni suruh doktor cuci =((((((


dah lar aku nak wat keje.nak siap kan failing arini sampai abes!!!!!


lupe nak ckp SELAMAT PAGI SEMUA!!!!!!!!!!!!!!!!

**ai awak selamat pagi,jage diri jgn lupe sarapan eh.....
................ hurm dah takde org nak wish aku pepagi mcm selalu. =|
**tuhan lindungi dia dr segala kesunyian..

tarik nafas lepas..perlahan-lahan.

bismillah.tabahkan hati aku ye tuhan,

Sabtu, 5 Julai 2008

ahad.

****11.00pagi.
aku ngadap lagi depan laptop ni..

padahal semalaman aku tak tdo langsung..
tido kul 8.00 pagi tadi bangun kul 10.00pagi..
sepatutnya ape aku rasa?

mengantukkan..
tapi..
mate aku segar bulat.

hurm mahu melangkah kemana arini ya.

tanya hati=duduk rumah saja lah kamu bukan sehat sgt.
tanya kawan=oi datang tournament bowling arini ape lar ajk tak dtg.
tanya kupu2=balik kg jom.nak jumpe fikri.
tanya ibu=duduk rumah.kang mcm2 sakit malam kang.
tanya diri=tak tau.

skrg pukul 11.30 aku masih atas katil..
kepale kosong kalau aku bangkit skrg ..
kemana agaknye aku ye..

**arini awak ade tournament bolakan?
**klo tidak semalam kita keluarkan?
**dr khamis dah janji nak tgk wayang cite sepi same2kan?
**tapi jumaat kita gado..
**awak senyap dr jumaat sampai saat ni..
**hurm takpe lar.
**jage diri men bola elok2 awak tu bukan kuat sgt.
**mudah demam.mudah sakit.



**sy rindu sgt ='(

ai sayang.

ai sayang..
tahu tak suda 2hari hatiku tak tenteram.
mahu makan tak lalu.
mahu tidur tak ngantuk.
mahu nonton tv tidak juga mahu..

ai sayang..
senyap saja kau disana.
aku sudah kehabisan tenaga mahu bertanya..
kalau badan aku ade bateri mungkin ini kali yang ke 19 aku bertukar barang kali..

ai sayang..
kalau lah hati ku ini punya slideshow..
untuk kupasangkan di LCD biar die terpancar di layar putih..
untuk tunjukkan betapa hanya kau saja yang ada didalamnya..

ai sayang..
tidak ada rasa belaskah kau terhadap aku?
hati aku.sudah mula rapuh..
seperti ingin pecah..
kau letak hatiku diatas meja kayu reput ni..
bagaimana kalau ada yang tersenggul punggung dan terlanggar meja ini..
sempatkah kau menyambut hati aku dari jatuh?dan pecah..
atau kau hanya akan melihat sahaja..biarkan hatiku jatuh..

ai sayang..
sial kenape kau diam!
kau tak tahu hati ku ini sakit tak tenteram dibuat kau wahai sayang!!!!!!!
sayang..aku rela dimaki engkau!dipukul engkau!diterajang engkau!..
aku rela terima semua tu..
dari aku terseksa menunggu jawapan dari kau yang membantu entah dimana..
jangan buat aku tergantung begini sayang..

ai sayang..
janganlar diam..
aku takut..aku takut jiwa ini..
sedikit demi sedikit..
membunuh aku...

hingga hilang rasa sayang.


**luka diluar org nampak luke kat hati kadang2 diri sendiri pun tak tahu.
=(

drama

jangan bohong.

aku tahu kau yang mula.
aku tahu kau sengaja.
aku tahu kau tunggu.
aku tahu kau jemu.
aku tahu kau mahu pergi..

kerna itu kau sangkutkan saja semua salah dibahu aku.

biar semua orang nampak..
aku yang mulakan hubungan ini..
aku yang sengaja mencari punca..
aku yang tunggu masa ini..
aku yang jemu dengan kau..
dan sebenarnye aku yang mahu pergi..

**tepuk tangan kuat2..

terima kasih.

sial.

hati.
pedih.

selalunya, aku mampu lepaskan sakit pedih hati ni dengan.
MENANGIS..
kerna orang kate tangisan penguat jiwa..

tapi kenape..
tuk kali ini ..
kamu tak mahu keluar wahai airmata??

mane pergi?!

tolong lar aku..
aku ingin menangis malam ini..
biar aku penat menangis..
biar aku boleh tidur dengan nyenyak..
biar mata bengkak..
biar semua sesak.beban.pedih dihati ini.
lepas bersama airmata itu!

tolonglar hati ini sebal!
pedih!sesak!lemah...
badan ini mengigil menangung sedih..
jiwa aku tak tertahan!
aku dah tak mampu nak tutup pedih luka hati ni!
kenape aku tak boleh menangis!!
mane pergi airmate!
kenape begitu kejam!

kau beri aku rase sedih!sesak!luke kat dada ni!
tapi tak beri kan aku air mate..tuk menagis..
biar aku puas meraung macam selalu..
sampai penat..
sampai sesak..
sampai lelah..
sampai aku tertido dengan esakan kecil...

biar paginya aku boleh bernafas lega..
dan berfikir kenapa aku menangis malam tadi..
kerna telah ku lepaskan bersama airmata itu dengan seksa pedih yg kutanggung..

SIAL!! mane airmate!!!!!!!!
aku dah tak tahan!!!!!!!!






*kadang-kadang badan kita berlaku kejam kepada jiwa kita.
-adekah aku gile?meminta tangisan?...