Lilypie First Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Selasa, 20 Disember 2011

Wedding exgf/bf perlu pergi??ini adelah FENOMENA biase dalam hidup.ada macam-macam jenis ex.

ada jenis yang boleh dibuat kawan dengan pasangan kita.
ada jenis yang harus dijauhi dari pasangan kita.


jenis satu mungkin cuz ex kita adelah sepupu or adik beradik pasangan kita(erkk mcm seram je aku dengar)atau sebab lain pasangan kita tak tahu pun yg die adelah ex kita dan kebetulan pulak anda dan ex anda itu berpisah secara baik.jadi tiada apa masaalah semua akan baik baik aja...


jenis yang kedua pula jenis yang patut dijauhi dari pasangan kita.ex anda adelah pysco dan sejak dulu hub.anda dan ex anda adelah sentiasa panas.bukan dengan anda sahaja ex anda panas tapi dengan pasangan anda pun pernah ex anda panaskan.dinasihatkan jauhila ex anda ini.selain itu jugak sangatsangat bahaya if anda masih mempunyai perasaan terhadap ex.bahayaaaaaaa takut perasaan itu berbalik.makan hati pasangan anda yang tidak berdosa itu..fahamilah.


berbalik pada topik asal aku yang sebenarnya. perlu ke pergi wedding ex kita.(ex ini termasuk la someone yg pernah di kenen2kan ke anda)
bagi akula..tak perlula..bila kita dah kahwin dia mcm dunia baru tau. ada benda yang harus wajib kita tinggalkan ada benda yang kita masih bawa seperti biasa. bila kita kahwin.kita akan ada kawan baru keluarga baru.jadi pada bendabenda lama yang mungkin kita rasa akan membuatkan pasangan kita terasa or tidak selesa kita wajib tinggalkan.yaa aku tahu putuskan siratulrahim itu berdosa tapi demi kepentingan untuk kekalkan keharmonian rumahtangga kita(amboii kelas ayat ko ca.) tidak salah .itu jika kau syg kan pasangan kau..


benda yang mcm ni libatkan banyaaakk pihak.dan banyak pihak jugak kena ambil peranan.contohnya sebagai ibu bapa/adikberadik/sepupu/makcik yg pernah kenal ex tu tak perlula sebut2 lagi cerita pasal org itu depan pasangan kamu.kalau boleh tak perlu berhubung terus dgn FACEBOOK pun tak perlu.itu pun kalau mereka boleh bertolak ansur dan fikir perasaan pasangan kamula..benda-benda mcm ni kita boleh berbincang dengan keluarga kita.pasangan kitakan sudah jadi anak kepada ibu bapa kita/kakak,abang or adik/sepupu/makcik kepada adik beradik kita..melainkan ex anda itu mmg kawan dengan keluarga anda sebelum kenal anda lagi.itu sangatsangat dimaafkan.


aku bercerita tentang ini adelah kerna sekarang musim orang kahwin kahwin.kerna ramai kawan-kawan aku sekrang dah ramai yang dah kahwin jadi kebanyakkan topik adelah luahan perasaan tentang benda ini.aku tau aku pun bakal lalui.mungkin bagi sesetengah org ini hal kecil tapi tidak bagi sesetengah orang bende-bende mcm ni boleh berbekas lamaaaaaaa dalam hati.muka mmg senyum dalam hati bernanah kita tidak tahukan?

p/s:pjg aku bebel takpe klo rajin bacela.klo tidak takpe.mak tak kesah.Tiada ulasan: