Lilypie First Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Jumaat, 19 Ogos 2011

hartabende or nyawa?




(source:anak mak lampir k.misah)
(sekadar gmbr hiasan)
if korang syg harta benda or nyawa?

aku baru lepas saksikan kejadian org selamatkan kereta dulu baru nyawa anak die.serius aku tak tipu.

kejadian berlaku betul2 dkt depan dobi ibu aku.

si anak perempuan(2tahun).
kereta wira lama,kereta tak hidup
cuaca panas terik sebab pukul3.30
si emak tertinggal kunci kt dlm kerete dgn anak nye sekali tertinggal siap lock lagi.(mcm mane boleh lock aku taksempat tanye)

yg tak bestnye telefon si emak dlm kereta jugak nak suruh call org kat rumah bawak kunci spare.gunela hp org awam tapi tak ingat ape2 nombor pun cuz dah panic make si anak yg dlm kete dah melalak2 menangis berpeluh maybe cuz takut or terlalu panas kt dlm tu.

mcmmcm care dibuat utk bukak pintu budak kecik tu mmg tak tau nak tarik lock kete even die dah cube maybe ketat or mmg die tak tau bukak.

ayah aku plak sibuk dok suruh pecahkan je cermin pecah kan je cermin!!(tipu je takdela sampai jeritjerit) hehehe yela risau cuz budak dlm kerete tu cam dah lemas kiteorg yg kat luar ni pun dah mandi peluh inikan pulak yg kt dlm kete aku tgk mcm udang masak welldone dah.

dah yg pro pasal kete(cine bengkel) pun tak boleh bukak ape lagi kan pecah kan jela..tapi apekan daye EMAKnye walaupun dah melompat2 mcm ape je kat luar kerete tetap kate nanti nanti tunggu kunci spare.(die dah ingat no adik die)

lame jugak la tunggu kemunculan kuncibspare tu mak nye dah meraung2..ayah aku en ralman sibuk dok carik batu nak pecahkan jugak cermin kete Hahaha.(apsal aku gelak?)

semua org keliling dah cakap pecah!pecah!pecah!sambil buat joget zimbakwe tu(ok aku tipu lagi)

sampai mane tadi ye sebb aku dah banyak merapu..hah tak lame kunci spare pun sampai budak tu dah lemah longlai terus bawak masuk g dobi bg air cond kipas ngan air.serius kesian budak tu cuz mak die lebih pk kan kerete dr nyawa anak die.berpeluh2 merah padam muke budak tu.

jadi dalam kes ni cuba korang pk ye klo la budak tu mati lemas dlm kerete tu?ape mak budak tu dpt ye?hmmmm bende2 mcm ni mmg kite tak boleh jangke tapi klo boleh elak kan.elakkanla klo ade care terdekat utk selamat kan nyawa walau rugi duit kita pliss la pilih nyawa bukan duit.duit boleh cari.nyawa kau boleh ganti balik ke?


(anakanak mak lampir k.misah)

sayangi nyawa anak-anak kita diutuskan oleh Allah untuk menjaga mereke.

- Posted using BlogPress from my iPhone